Mede-oprichter tennisvereniging de Stirum verrast met felicitaties

HOOGEZAND Een van de oprichters van tennisvereniging de Stirum werd afgelopen woensdag 90 jaar. De tennisclub liet deze verjaardag van de jarige Alle Buikema niet ongemerkt voorbij gaan.

Al voor half elf ‘s ochtends stond voorzitter Chris Haze van de Stirum op de stoep aan de Van Limburg Stirumlaan. Hier kwam hij Alle Buikema feliciteren.

Behalve een verjaardagscadeau kreeg de 90-jarige Buikema eveneens een oorkonde van de vereniging omdat hij 6 maart tijdens de Algemene Ledenvergadering benoemd is tot erelid. In 1973 was hij namelijk één van de oprichters van TV de Stirum. Zowel Buikema als de andere oprichters woonden allen aan de Van Limburg Stirumlaan in Hoogezand, vandaar ook de keuze voor de naam TV de Stirum.

Namen van het eerste uur waren Hein ter Veen, Simon Kuperus, Jaap Wiegertjes en Alle Buikema. Fotoboeken vol herinneringen aan deze tijd kwamen op tafel. Alle is wekelijks te vinden bij de tennisvereniging aan de Julianastraat en nog steeds zeer begaan met de club. Dat de vereniging het afgelopen jaar zoveel nieuwe jeugdleden heeft verwelkomd doet hem goed. „Tenslotte heeft een vereniging nieuwe mensen met nieuwe ideeën nodig om een gezonde vereniging te blijven”, zo onderstreept Buikema.

Waar Alle zichtbaar ontroerd van raakte, was de tas met persoonlijke verjaardagskaarten die de leden in de afgelopen week voor hem in de brievenbus bij de club hadden gedaan. Een hartverwarmende verrassing die zeker welkom was in deze ongezellige coronatijd.