Draag deze week nog bruggenbouwers aan voor Henk Faber Bokaal van het CDA

MIDDEN-GRONINGEN De Henk Faber Bokaal wordt op 20 november uitgereikt aan dé burgenbouwer in onze gemeente Midden-Groningen. Om deze initiatieven te waarderen heeft het CDA Midden-Groningen de Henk Faber Bokaal in het leven geroepen.

Wie was Henk Faber? Henk Faber is lange tijd als voorzitter betrokken geweest bij CDA Slochteren. In de periode voorafgaand aan de gemeentelijke herindeling bracht hij de drie afdelingen Slochteren, Hoogezand Sappemeer en Menterwolde samen. Hij verbond hen, bouwde de brug.

Hij verbond door zijn enthousiasme en voortvarendheid, maar met oog voor het tempo van iedereen. Helaas is hij niet meer onder ons: hij is op 12 april 2017 op 48 jarige leeftijd overleden.

Henk Faber Bokaal

Deze bokaal zal eens per jaar worden uitgereikt door het CDA Midden-Groningen aan een burger. De prijs bestaat naast de bokaal, uit een bedrag van 200 euro waarvan 100 euro voor de bruggenbouwer zelf is en 100 euro voor een lokaal goed doel naar keuze. Uiteraard wordt dit doel gekozen door de prijswinnaar. Dus: bent u of kent u iemand met deze kwaliteiten, draag haar of hem dan voor. Dit kan, uiteraard met onderbouwing, naar henkfaberbokaal@gmail.com. Doe dit voor 25 oktober.

De jury bestaat uit Marjon Bouma, weduwe van Henk, Marlies Roelvink, bestuurslid en Erianne van der Burg, fractievoorzitter, van CDA Midden-Groningen. Daarnaast wordt de winnaar van het voorgaande jaar uitgenodigd zitting te nemen.

De uitreiking vindt plaats op of rond 20 november 2020.