Jubileum-miniserie voor Sappe de Pachtinner toont om de twee dagen een nieuwe aflevering

HOOGEZAND Om het twee jarige jubileum te vieren van lokale filmproductie Sappe de Pachtinner is om de twee dagen een nieuwe aflevering te zien op paulbezuijen.com.

Afgelopen zondag 29 november was het precies twee jaar geleden dat de lokale filmproductie Sappe de Pachtinner bij VUE Hoogezand-Sappemeer in première ging. Sappe de Pachtinner is een spannende jeugdfilm van Paul Bezuijen die zich afspeelt in en rondom Hoogezand-Sappemeer.

Stijn, Kim en Fayza stuiten tijdens één van hun avontuurlijke dwalingen op een duistere gedaante. Met hulp uit onverwachte hoek gaan ze op onderzoek uit en worden ze geconfronteerd met de eeuwenoude sage van Sappe en zijn pact met de duivel.

Filmfestival

Na de première ging de film het internationale filmfestivalcircuit in en werden er nominaties in de wacht gesleept bij het Fabrique du Cinéma awards in Rome en het Noordelijk Filmfestival. Ook werd de film onder andere geselecteerd voor FICAIJ in Venezuela en het Ramsgate Filmfestival. Met name bij de lokale vertoningen zoals in het oude Forum en op het Aletta Jacobs College bleek de film voor veel mensen uit de buurt een feest van herkenning.

In 2019 is de film omgetoverd naar een vijfdelige miniserie. Om het twee jarige jubileum te vieren is er om de twee dagen een nieuwe aflevering van de Sappe serie op paulbezuijen.com te zien zijn. Voor meer informatie zie ook facebook.com/pachtinner.