Schrijfster Machteld Siegmann vertelt in livestream van Drentse Literatuurclubs over haar prijswinnende boek 'De Kaalvreter'

Schrijfster Machteld Siegmann wordt op dinsdagavond 8 december geïnterviewd in een livestream van de Drentse Literatuurclubs.

In het interview wordt gesproken over Siegmanns boek De Kaalvreter, waarmee ze dit jaar de Vlaams-Nederlandse literatuurprijs De Bronzen Uil won. De prijs wordt uitgereikt aan het beste Nederlandstalige debuut van het afgelopen jaar. Siegmann won zowel de jury- als de publieksprijs.

Het interview is op 8 december te bekijken via de Facebookpagina van Drentse Literatuurclubs. Meer informatie over de uitzending is op deze pagina te vinden.

De Kaalvreter

De Kaalvreter vertelt het verhaal van Leie Blum die in de Tweede Wereldoorlog wordt ondergebracht bij een boerengezin in Zanegeest. Sindsdien is Leie aan het wachten, eerst op haar ouders, later op iets wat ze niet kan definiëren. Het wachten lijkt voorbij als ze met Dirk trouwt en twee zonen krijgt. In de zomer van 1974 wordt Leies zorgvuldig opgebouwde leven op z’n kop gezet door het overlijden van de vrouw bij wie ze als pleegkind was ondergedoken. Ze gaat naar de begrafenis, maar kan niet terugkeren naar het leven met haar man en zonen. Ze zwijgt en wacht.

De jury prees Siegmann voor het gebruik van ‘de eigen stem, de eigen kleur en het ritme, waardoor de verschillende perspectieven van de personages tot hun recht komen. Strak gecomponeerd en toch lenig in het lezen. Een boek dat ontroert en tot in de kern raakt en knaagt’