Combineer je chino met deze drie kledingstukken

Aangeboden door: poloshop.com

Chino’s zijn een immer populair kledingstuk en worden steeds meer gedragen. En terecht. Chino broeken bieden eindeloos veel keuze op vlak van kleur en stijl. Bijkomend voordeel is dat ze van katoen gemaakt zijn. Dat zorgt ervoor dat ze ademen en je het niet snel warm zult hebben. Maar met welke kledingstukken kun je de chino nu het best combineren?

Wij zochten het voor je uit en kwamen tot de conclusie dat de chino het best met volgende vier kledingstukken samen gaat. Benieuwd welke kledingstukken precies? Lees dan snel verder.

Eerst gaan we dieper in op het ontstaan van de chino, want de chino broek kent een rijke historie. De broeken worden immers al voor het eerst - halverwege de 19de eeuw ontwikkeld. Ze werden oorspronkelijk door het leger gebruikt. Voor militairen die op missie gingen in het warme Azië, was de chino ideaal. De katoenen broeken werkten immers verkoelend. Amerikaanse studenten namen de trend al snel over, vooral omdat spijkerbroeken niet echt passend waren op formele gelegenheden.

Combinatie 1: met een overhemd

Chino’s en overhemden zijn altijd al een gouden combinatie geweest. Zowel een casual- als businessoverhemd behoren tot de mogelijkheden. Een vrije dag voor de boeg? Probeer dan eens een overhemd met een opvallend printje? Wanneer je een formele meeting hebt, kun je beter kiezen voor een klassiek overhemd dat effen is van kleur en klasse uitstraalt.

Combinatie 2: met een trui

Zeker nu het wat kouder is, kun je een stijlvolle chino combineren met een comfortabele trui. Een trui is een op zich zelf losstaand kledingstuk, maar mannen gebruiken het als verzamelnaam. Een trui kun je ook een sweater, vest, hoodie of pullover noemen. Eigenlijk kun je een chino met elke trui combineren. Let er wel op naar welke gelegenheid je gaat.

Combinatie 3: met een poloshirt

Voor een stijlvolle uitstraling in de warmere maanden is een polo shirt bij uitstek geschikt om te combineren met een chino. Let er wel op dat het poloshirt niet te wijd of te klein is. Dit geeft namelijk een onverzorgde uitstraling. Voor de man die atletische gebouwd is, is het verstandig om een slim fit poloshirt te dragen. Wanneer je tenger en slank bent of een buikje hebt, kun je beter kiezen voor een regular fit poloshirt. Bovendien hoort de mouw van het poloshirt tot ongeveer het midden van de biceps te komen. De meeste poloshirts worden tegenwoordig ontworpen met lichte taillering waardoor ze beter vallen om het lichaam. Wil je tijdens de koudere maanden een poloshirt dragen? Kies dan voor een poloshirt met lange mouwen.

Combinatie 4: met colbert en T-shirt

Ook een colbert met een T-shirt eronder passen perfect bij een chino. Met deze combinatie creëer je automatisch een ietwat nonchalante, sportieve look. Het is wel heel belangrijk om voor de juiste kleurencombinaties te kiezen. Een T-shirt met een opvallende print of felle kleur zal bijvoorbeeld niet mooi ogen onder een nette colbert. Ga daarom voor een veilige keuze met een T-shirt in een effen kleur, zoals wit, blauw of zwart. In combinatie met een beige chino zal je verzorgd en stijlvol voor de dag komen.