Eigenaar De Boer Schoenmode in Hoogezand in rubriek Mijn tip van de week. 'Ik zou mensen echt op het hart willen drukken lokaal te bestellen'

De wekelijkse rubriek ‘Mijn tip van de week’ is een kort portret van medewerkers en ondernemers uit Hoogezand en omstreken. Afsluitend geven ze onze lezers hun persoonlijke (shop)tip.

Even voorstellen:

„Mijn naam is Jan Engberts en ben 59 jaar. Ik ben samen met mijn vrouw eigenaar van De Boer Schoenmode in Hoogezand.” 

Een gewone werkdag ziet er nu tijdens de lockdown wel even iets anders uit. Kunt u daar iets over vertellen?

„Ja mijn werkdagen bestaan nu vooral uit mail checken. Kijken of er vragen en online bestellingen zijn binnengekomen. Wanneer er bestellingen zijn gedaan gaan die doorgaans dezelfde dag de deur ook uit. En wanneer iemand in de directe omgeving woont, bezorgen we ze zelfs vaak diezelfde dag. Verder kan ik niet zoveel doen. Er komen voorlopig geen goederen binnen dus daar heb ik geen werk van.”

Is het een beetje vol te houden op deze manier?

„We moeten ons er bij neerleggen. Natuurlijk maak ik me regelmatig druk over de situatie maar dat helpt niets. Het is een heel onzekere tijd voor ons allemaal.

Momenteel is de brancheorganisatie voor kleding en schoenen zich sterk aan het maken voor een afhaalfunctie. Ik hoop dat dat lukt! Afhalen zou echt een belangrijke pré zijn. Ook kan ik dan kijken of we dan iets van een pasplek kunnen creëren buiten. Maar goed zover is het allemaal niet, maar dat zou wel heel fijn zijn.”

Wat is het leuke aan uw werk?

„Normaal gesproken is dat mijn adviserende rol. Wij verkopen modieuze kwaliteitsschoenen waarbij het advies echt waardevol is. Mensen met probleemvoeten vormen namelijk een grote klantenkring van ons. Klanten die tevreden de deur uit gaan met goed passende schoenen, die ze ook nog eens mooi vinden. Dat is voor mij het mooiste van mijn werk! Momenteel geef ik telefonisch veel advies. Als mensen bestellen, bel ik vaak nog even om de bestelling door te spreken en zoveel mogelijk advies te geven. Met resultaat, want de retourzendingen zijn nihil en mensen waarderen deze service ook enorm.

Iets wat ik ook erg leuk vind aan mijn werk - en nu erg mis - is het persoonlijke contact. Reuring in de toko, een grapje hier en daar. Het is nu stil en donker, niets aan.”

Jan, wat doe je zoal in je vrije tijd?

,,Fietsen en wandelen, nu een beetje meer dan anders. Veel in de omgeving en we gaan ook graag naar de kust. Daar is het in ieder jaargetijde mooi. Het positieve van deze vrije tijd is ook dat we heel veel op onze drie kleinkinderen passen. Dat hadden we normaal niet gehad.”

En dan afsluitend de tip van de week:

„Online staan wij voor u klaar! Vragen en advies: mail ons. We nemen zo snel mogelijk contact met u op. Onze collectie is met 30 procent korting online verkrijgbaar. We bezorgen heel snel en vaak heeft u de schoenen dezelde dag nog. Ik zou mensen echt op het hart willen drukken lokaal te bestellen.”

Jessica Bosma - Koning