Rubriek | Tip van de week

HOOGEZAND De wekelijkse rubriek ‘Mijn tip van de week’ is een kort portret van medewerkers en ondernemers uit Hoogezand en omstreken. Afsluitend geven ze onze lezers hun persoonlijke (shop)tip.

Deze week aan het woord: „Mijn naam is Arnoud Kuiling. Ondertussen al 8 jaar werkzaam bij APSolar B.V. en tegenwoordig doe ik dat in de functie van bedrijfsleider.”

Een gewone werkdag ziet er nu tijdens de lockdown wel even iets anders uit. Hoe is dat bij jullie?”: „Gelukkig kunnen wij grotendeels ons werk nog uitvoeren. Wel zijn er aardig wat aanpassingen nodig. Ons kantoorpersoneel werkt zoveel mogelijk vanuit huis via een beveiligde verbinding en onze showroom is momenteel gesloten. Onze adviseurs gaan in principe niet meer de woning van de klant naar binnen voor een adviesgesprek, maar dit gesprek wordt zoveel mogelijk telefonisch of in de buitenlucht bij de woning gedaan. Voor installaties die wel gewoon doorgaan, hebben we regels opgesteld die mondeling en tevens via de e-mail vóór installatie aan de klanten worden gecommuniceerd, zodat zowel de veiligheid van onze installateurs als die van onze klanten wordt en blijft gewaarborgd.

Is het een beetje vol te houden op deze manier?: „Voor de thuiswerkers is het even doorzetten en we missen hen ook heel erg. Daarnaast mis ik als geen ander de personeelsuitjes en vrijdagmiddagborrels met mijn collega’s. Verder kunnen we het prima vol houden met onze aangepaste werkwijze.”

 Wat is het leuke aan je werk? „Letterlijk een hand hebben in het terugdraaien van klimaatveranderingen door de bewoners te motiveren een investering te doen. Daarnaast vind ik het fantastisch om het relatieve jonge team medewerkers elke dag te coachen en aan te sturen, zodat zij groeien in hun zelfredzaamheid wat ze binnen ons bedrijf, maar ook in het gewone leven, erg kunnen helpen.”

Wat doe je zoal in je vrije tijd? Veel wandelen tegenwoordig, nu meer dan voorheen. We hebben ons gezin uitgebreid met een hondje genaamd Blue; een Beagle en hij heeft veel aandacht en liefde nodig.”

 En dan afsluitend de tip van de week: Naast de waardevermeerderingssubsidie van SNN is nu ook de regeling waardevermindering in het leven geroepen. Vraag deze aan en breng je woonlasten omlaag. Mijn collega’s kunnen daar prima mee helpen. U kunt altijd even bellen.”