Smakelijke verrassing voor de Veste

HOOGEZAND De bewoners van de Veste in Hoogezand werden afgelopen week getrakteerd op een lekkere en bovenal gezonde verrassing. Ze kregen volledig volgens de coronaregels, allemaal een pakketje met brownies en een begeleidende brief overhandigd.

 Meneer Pelgrim was de eerste bewoner die het pakketje kreeg uit handen van het personeel van de Veste en Jacqueline ter Veld van Munnik Brandadvies. „Hij vond het bijzonder fijn en het deed hem zichtbaar goed” vertelt Renate Weemhof, tevens werkzaam bij Munnik Brandadvies uit Kolham. Vanuit dat bedrijf kwam het balletje aan het rollen voor deze hartverwarmende actie.

 De vader van Renate’s werkgever Harrie Munnik, woont sinds kort in de Veste. „En dat valt Munnik senior juist in deze tijd best zwaar. De kinderen mogen niet op bezoek komen, hij kan zelf niet op pad. Zodoende kwam Munnik Brandadvies met het idee iets voor de bewoners te willen doen.”

 Het idee om Feel Good hiervoor in te schakelen was snel geboren. „De horeca heeft het natuurlijk enorm zwaar. Feel Good Groningen is het favoriete gezonde restaurant waar Jacqueline graag komt, doordat ze met hun gezond eten, boordevol natuurlijke ingrediënten zorgen voor de gezondheid van mensen. Munnik Brandadvies zorgt normaal voor de gezondheid van gebouwen door ze brandveilig te houden en samen bundelen we hierin onze krachten. Puur omdat we om elkaar geven, elkaar willen verbinden met geluk en blijdschap, maar bovenal dat er om mensen wordt gedacht. Dat laatste is zo ontzettend belangrijk! Wij hopen dat meer ondernemers hun favoriete horecaplek gaan steunen en dit combineren met een attentie voor mensen die een beetje liefde kunnen gebruiken.”

 Moderne voeding 

Feel Good bereidt alles uitsluitend puur natuur. Zo ook de brownies. „Nee daar is geen e-nummer aan te pas gekomen dus het was ook gelijk een gezonde boost. En voor vele senioren een eerste kennismaken met moderne voeding.” 

 Het waren echter niet alleen de bewoners die een browniepakketje met een lieve brief kregen. De volledige staf van de Veste werd eveneens getrakteerd op brownies. Van zorgpersoneel tot aan de mensen op kantoor, van de technische dienst, het schoonmaakpersoneel en het team in de keuken: aan iedereen werd gedacht. „Natuurlijk wil je de bewoners een hart onder de riem steken. Ze hebben het zwaar met deze eenzaamheid. Maar ook hun verzorgers verdienen een grote pluim. Deze mensen zijn nu het enige aanspreekpunt voor de ouderen, ze brengen kostbare tijd met elkaar door. Hoe ontzettend belangrijk ze zijn mag absoluut belicht worden.”