Humphrey Hairdesign gooit sowieso de deuren los op 2 maart

HOOGEZAND Humphrey Hairdesign gaat op 2 maart weer open. De salon is telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak. Ook wanneer na de persconferentie is gebleken dat de kappers nog niet open mogen.

Eigenaar Humphrey Soebhag heeft zich tijdens de lockdown vastgebeten in trends, expliciet in de haarmode. „In de afgelopen tijd hebben wij veel met veranderingen te maken gehad die voor veel onrust hebben gezorgd. En deze situatie zal zeker nog even duren.”

Dit alles bijelkaar heeft volgens Soebagh een belangrijke invloed op de creativiteit in de haarmode. Negatieve periodes zouden nooit een creatieve invloed kunnen brengen in de geschiedenis, m.u.v. de Punk in de Westerse wereld, die later in economisch betere periodes tot een modecult werd verheven in kleding en haarmode. „Ik ben in de afgelopen periode op zoek gegaan naar inspiratie, en begon bij de toonaangevende kappers, de firma´s die elk seizoen hun modelijn lanceren, mode en vakbladen en zelfs de trendwatchers en futurologen. Ze gaven in hun visie weinig euforie en zelfs versobering. Het positieve is dat er weer iets moet ontstaan.”

„Het zijn veelal de statements van jongeren die invloed hebben op de toekomstige modebeeld”, vervolgt de kapper. „ Zoals ik door de jaren heen de mode heb zien veranderen en terugkeren in andere vormen. Het zijn altijd weer de basisbeginselen die voor de ontwikkeling het uitgangspunt bepalen. De pixies, de bob,lang haar, krullen, lokken, pony's en opgeschoren kapsels.”

„In deze nieuwe tijd zal men zich niet willen laten etiketteren op basis van hoe we eruit zien, maar vooral op persoonlijkheid en attitude. De coronapandemie heeft menig persoon in de spiegel doen kijken en door de invloeden van buitenaf wordt er een nieuwe wereld om ons heen geschapen met veel veranderingen. Naar mijn mening wordt de nieuwe standaard haar, natuurlijk!”