Geef leuke routes in Midden - Groningen door

HOOGEZAND Wandelen, fietsen, varen, paardrijden: het zijn leuke en populaire manieren om je omgeving te ontdekken. Hierbij maken mensen graag gebruik van een routekaart of routeapp.

Marketing Midden-Groningen gaat de komende drie jaar allerlei soorten routes maken, deels gekoppeld aan een thema, deels aan een gebied. Hiervoor is budget beschikbaar gesteld vanuit het Nationaal Programma Groningen. Voor Marketing Midden-Groningen is deze bijdrage heel belangrijk. ,,Het stelt ons in staat om echt iets extra’s te bieden. We kunnen samen met andere stichtingen en ondernemers routes maken, maar ook arrangementen en excursies,” vertelt directeur Marleen Godlieb. ,,Hiermee kunnen we Midden-Groningen nog beter op de kaart te zetten als toeristische bestemming. We hopen dat hierdoor mensen niet alleen komen wandelen of fietsen, maar hun verblijf verlengen met een overnachting en bezoekjes aan restaurants of musea.”

De afgelopen jaren zijn er al veel routes gemaakt of bedacht. Marketing Midden-Groningen wil deze routes verzamelen om te kijken of er bruikbare routes bijzitten die opnieuw uitgebracht kunnen worden. Ook ideeën voor nieuwe routes zijn welkom.

Heeft u een route gemaakt, nog een oud routeboekje liggen of een idee voor een nieuwe route, neem dan contact op via info@ontdekmiddengroningen.nl. Het mogen naast wandel- en fietsroutes ook ruiter-, vaar- of autoroutes zijn. Ook routes die geschikt zijn voor minder mobiele inwoners en bezoekers zijn welkom. „Zo zetten we samen Midden-Groningen op de kaart.”