Burgemeester geeft startschot voor bouw tien woningen op voormalige plek tennisbaan in Westerbroek

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen geeft donderdag 4 maart het startsein voor de bouw van tien woningen in Westerbroek. De bouwplaats bevindt zich op het voormalige tennisbaanterrein aan de Oudeweg.

Het nieuwbouwproject omvat vier vrijstaande, twee twee-onder-een-kapwoningen en een rijtje van vier. Alle woningen worden duurzaam gebouwd en uitgevoerd in diverse materialen, zoals baksteen, hout en riet.

Verwaarloosd na opheffing tennisvereniging

Het terrein deed tot in de jaren ‘80 dienst als fietscrossbaan. Daarna was de tennisvereniging er gevestigd, met één baan. Nadat de tennisvereniging ter ziele ging, lag het terrein er vele jaren verwaarloosd bij.

In de statuten van de tennisvereniging stond echter dat het terrein bij opheffing van de vereniging ten goede zou komen aan het dorp. Dorpsbewoner Jack Koster van JK Houses B.V. greep deze passage aan om op te staan en aan te bieden het terrein pro deo te ontwikkelen tot woningbouwlocatie.

Grondopbrengst voor dorpsvereniging

Koster sloot hiervoor een overeenkomst met Dorpsvereniging Westerbroek, die in een algemene ledenvergadering besloot tot woningbouw op het terrein. Beide partijen spraken daarbij af dat de grondopbrengst naar de dorpsvereniging zou vloeien.

Koster presenteerde het plan in 2015. Vervolgens zou de bestemmingsplanprocedure, vanwege de inpassing van wensen van omwonenden, nog geruime tijd duren.

Het dorp, dat werd gevraagd om suggesties te leveren voor het besteden van dit bedrag, heeft inmiddels één bestemming bepaald: tuin en terras van het dorpshuis worden in de loop van dit jaar grondig opgewaardeerd.