„Nog even tijd nodig om alles goed te regelen”

HOOGEZAND De voorjaarsvakantie zit d’r op. De basisscholen gaan per 1 maart weer van start en ook de middelbare scholieren mogen de schoolbanken weer in. Dit werd tijdens de vakantie besloten.

Alle leerlingen gaan vanaf deze datum minimaal 1 dag per week fysiek naar school. Hiermee wordt meer perspectief geboden aan jongeren, omdat fysiek onderwijs bijdraagt aan het welzijn en beter is voor de leerprestaties. Zo stelt de Rijksoverheid.

Door alle maatregelen van dien, verloopt de opening van het middelbaar onderwijs dus wezenlijk anders dan op de basisscholen. Zo is het bij het Aletta Jacobs College maandagochtend 1 maart dan ook nog bijzonder rustig.

Ineke de Roo, bestuurder/algemeen directeur van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand kan zich vinden in de bovenstaande motivering van de rijksoverheid en is blij dat alle leerlingen van het Aletta weer (gedeeltelijk) fysiek naar school kunnen.

De Roo: “Het rooster voor de nieuwe situatie gaat op onze school in de loop van deze week in. Er is maandag gestart met de manier van lesgeven zoals voor de voorjaarsvakantie, dat wil zeggen lessen op school voor de doelgroepen zoals bepaald door het ministerie op 14 december (waaronder examenleerlingen) en online lessen volgens rooster voor de rest van onze leerlingen. Dat geeft ons nog even de tijd om o.a. logistiek en roostertechnisch uitvoering te geven aan de nieuwe werkwijze. Denk hierbij o.a. aan de aanpassing van de lokalen aan de nieuwe maatstaf en aan de personeelsbezetting.”