Groot raadsel: van wie zijn deze 'pinguïns' langs de N34? Bedenker meldt zich: symbool voor kille wereld

De politie van Aa en Hunze ging dinsdagochtend op pad na een bijzondere melding. Langs de N34 bij Zuidlaren en Borger zouden pinguïns naast de weg staan.

Eenmaal ter plekke bleek het om meerdere uit hout gezaagde pinguïns te gaan. De politie tastte lange tijd in het duister hoe de pinguïns daar terecht waren gekomen.

Rechtmatige eigenaar kan ze ophalen

Ook de provincie Drenthe had geen idee hoe de pinguïns langs de weg waren beland. 'Ze stonden er ineens”, meldt een woordvoerder van de provincie. „We vermoeden dus dat ze afgelopen nacht langs de weg zijn gezet. De drie houten pinguïns zijn inmiddels weggehaald. De rechtmatige eigenaar kan ze ophalen bij steunpunt Kloosterveen.”

Stadskanaal en Borger

Op de tweet van de politie kwamen  meerdere reacties binnen. Verschillende mensen gaven aan de pinguïns ook op andere plekken gezien te hebben, waaronder Stadskanaal en Borger.

Bedenker

De bedenker van de actie blijkt Pascal Bunk uit Stadskanaal te zijn, zo achterhaalde RTV Noord. 'Ik wilde mensen een lach op het gezicht bezorgen', aldus Pascal. Het project gaat volgens hem echter ook dieper. 'De wereld wordt wel heel erg kil momenteel, met alle onenigheden die we uiten op sociale media. Daar staat die pinguïn voor; je associeert hem met kou. Maar het dier zorgt ook voor een lach op je gezicht. Het is toch een beetje een klungeltje.'