Helemaal in balans met Personal Fitness Hoogezand

HOOGEZAND In de voormalige apotheek Kranenborg in Hoogezand is sinds begin dit jaar een bijzondere personal training studio gevestigd. Carl Lilienthal en Marion van der Schuur zijn samen hun eigen vestiging van Personal Fitness Nederland gestart.

Carl werkte jaren bij justitie en Marion runde een beautysalon. Een paar jaar geleden besloot Marion het roer om te gooien en de opleiding tot personal coach en fitnesstrainer te volgen aangevuld met specialisaties op het gebied van voeding, burn-out en stress-management. Ze ging aan de slag bij een sportschool en klom al vlug op tot clubmanager. „Ik miste het contact met de mensen in de sportschool en dit zette me wel aan het denken", legt Marion uit. Ook Carl vond in zijn werk bij justitie niet meer de voldoening die hij zocht, en besloot zich om te scholen tot mental coach. Nadat de eerste lockdown een feit was en Carl en Marion samen thuis zaten, kwamen eerdere ideeën weer op tafel. Samen formuleerden ze de wens om sporten te combineren met voedingsadvies en mental coaching. „Al zoekende op internet kwamen we het concept van Personal Fitness Nederland tegen en dat kwam eigenlijk precies overeen met datgene dat wij graag wilden opzetten", legt Carl uit.

Nadat beide partijen tot overeenstemming waren gekomen, ging het stel aan de slag. Het is nog maar de vijfde vestiging in het Noorden terwijl Personal Fitness Nederland er in totaal 85 in Nederland heeft.

De opening van de studio vond plaats middenin de tweede lockdown op 2 januari 2021. We zijn gewoon maar begonnen, want 1 op 1 buiten trainen was toegestaan. Onze focus ligt op een persoonlijke benadering waarbij in een uitgebreide intake aandacht is voor alle facetten in iemands leven. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar stressfactoren, medicatie, aandoeningen en steun vanuit de omgeving. Er worden doelen gesteld en naast de fysieke inspanning wordt ook een gedegen voedingsadvies in het plan opgenomen. „En dit houdt in normaal, gezond en lekker eten. "Balans is het sleutelwoord", glimlacht Marion.

„Wij werken met drie belangrijke pijlers: beweging, voeding en mental coaching. En met die laatste onderscheiden we ons van de rest. Het mentale deel voert eigenlijk de boventoon. Daar moeten dingen veranderen en gaat uiteindelijk de rest je makkelijker af. Na het afronden van jouw persoonlijke traject moet je het zelf verder kunnen. Dus in je hoofd moet je mee afvallen en je bewust gaan worden waarom je dit in het verleden niet is gelukt", legt Carl uit.

Personal Fitness Hoogezand is echter niet alleen een adres om af te kunnen vallen. Ook bieden ze specifieke programma's aan voor mensen met een burn-out en leren ze je de balans in het dagelijks leven terug te vinden. Doelen stellen naar een gezond en gelukkig leven. Naast de 1 op 1 begeleiding biedt Personal Fitness Hoogezand ook sporten in kleine groepjes aan.

„Onze missie, een studio waar men zich gezien en gehoord voelt. Waar gemotiveerde leden werken aan hun fysieke en mentale gezondheid waarna ze met een lach en een voldaan gevoel weer naar huis gaan”, besluit Marion.

Belangstellenden kunnen volledig vrijblijvend een intakegesprek aanvragen via 06-53239853 of hoogezand-sappemeer@personalfitnessnederland.nl