Atlantaborg II: 30 nieuwe appartementen in stadshart Hoogezand voor woningzoekenden vanaf 35 jaar

Wethouder Jan Jakob Boersma van Midden-Groningen, bestuursvoorzitter Herman van Til van De Reensche Compagnie en directeur Harry Leggedoor van Geveke Bouw & Ontwikkeling hebben woensdagochtend het startsein gegeven voor de tweede fase van het project Atlantaborg. Deze fase voorziet in de bouw van 30 huurappartementen in het zogeheten stadshart van Hoogezand.

De appartementen in Atlantaborg II waren in eerste instantie bedoeld voor huurders van 45 jaar en ouder. Gelet op de grote vraag naar woonruimte heeft het bestuur van opdrachtgever en verhuurder De Reensche Compagnie echter besloten nu ook woningzoekenden vanaf 35 jaar toe te laten.

Atlantaborg is onderdeel van het project Stadshart in het centrum van Hoogezand. De nu te bouwen appartementen maken onderdeel uit van het project Atlantaborg dat in totaal uit 76 appartementen bestaat. De eerste 46 appartementen (Atlantaborg I) worden in juni van dit jaar opgeleverd.

Deels braakliggend Stadshart van Hoogezand

De voormalige gemeente Hoogezand-Sappemeer, Geveke en de woningcorporaties Lefier, Groninger Huis en De Reensche Compagnie sloten op 18 april 2017 een intentieovereenkomst voor de herontwikkeling van het het deels braakliggende stadshart van Hoogezand.

Inzet was zes jaar tijd appartementen en woningen te bouwen in het gebied langs de Kerkstraat, tussen De Hooge Meeren en de Meint Veningastraat.