Conciërge vindt (net echt) wapen op middelbare school in Hoogezand. 'Als wij dit wapen op straat zien behandelen we het als een echt vuurwapen', zegt de politie. 'Met alle gevolgen van dien'

Een conciërge vond donderdag een verboden balletjespistool op een middelbare school in Hoogezand, zo meldt een wijkagent van deze plaats op Instagram.

Het wapen werd gevonden op de laatste lesdag van de eindexamenkandidaten van de school. De conciërge nam contact op met de politie, waarna het om een verboden balletjespistool bleek te gaan. Verboden, omdat het precies op een echt wapen lijkt, zegt de wijkagent.

Gevaarlijk, want het verschil is niet te zien

,,Je kunt het verschil met een echt vuurwapen nagenoeg niet zien. Dat geldt ook voor ons. Mochten wij dit aantreffen bij iemand op straat, dan is de kans zeer aannemelijk dat wij het behandelen als een echt vuurwapen. Met alle gevolgen van dien. Dan zouden er door ons echte vuurwapens op je gericht kunnen worden. Begin er niet aan. Schaf het niet aan, hou het in huis of beter nog, vernietig het.”