Felicitaties en gasten op het terras bij Hotel Faber

HOOGEZAND Afgelopen vrijdag was Hotel Faber in Hoogezand dan echt jarig. Het bedrijf vierde haar 120ste verjaardag. Eigenaar Frank Faber werd daarbij verrast met een fraaie plant uit handen van de Vereniging tot Plaatselijk Nut.

Het bestuur van de vereniging streek vrijdag neer op het terras waardoor het team van Faber weer kon doen waar ze goed in is: hun gasten in de watten leggen. Faber genoot zichtbaar van de gevulde terrasstoelen en de aandacht voor het jubileum. Hij werd toegesproken door voorzitter van de vereniging Maarten Rietveldt. Naast de plant, en mooie woorden kreeg Faber een kaart plus wat oud fotomateriaal.

„Toen we lucht kregen van dit jubileum, vonden we meteen dat we er aandacht aan moesten besteden”, aldus secretaris van het geheel Alice Brons van Dijk. „Wij komen hier normaliter als vereniging samen. Dit naar volle tevredenheid. Tegelijkertijd hebben we de afgelopen maanden echt diep medelijden gehad met de horeca. Daarom is het erg leuk om hier een beetje reuring aan te geven.”

Frank Faber had echter ook een verrassing voor de mensen van het Nut in petto. Hij deelde songteksten uit, rolde een geluidsinstallatie naar buiten en liet zich toezingen door zijn gasten. „Dit lied is geschreven door Henk Puister na ons 100-jarig jubileum”, vertelt Faber. „Ja zo is het toch een leuke dag. We hebben ontzettend veel bloemen, kaarten en berichtjes gekregen. En afgelopen woensdag mocht het terras voor het eerst weer open en dat was ook erg mooi! Het begin is er weer”, glimlacht Faber.

Jessica Bosma