Vier boetes voor paardenverkopers bij Zuidlaardermarkt: NVWA hield extra controle

Bij de Zuidlaardermarkt zijn dinsdag extra controles gehouden door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Daarbij werden vier boetes uitgedeeld. De dierenwelzijn was in orde.

Inspecteurs van de NVWA controleerden samen met de politie op de paardenmarkt en op wegen richting Duitsland. Niet iedereen bleek de papieren op orde te hebben. Tijdens de 35 controles werden voor vier paarden een boete opgelegd.

Zo werd beboet op het illegaal importeren van een paard. De vervoerder is met het dier teruggestuurd naar zijn eigen land.

Verder werden twee boetes uitgedeeld voor de illegale export van paarden. Ook is een proces-verbaal uitgeschreven voor het in bezit hebben van een paard zonder paspoort. Deze drie paarden zijn voorlopig ergens gestald in Nederland, in afwachting van de eventuele komst van hun registratie.

Op de markt zijn drie ezels geweigerd die oude, herstelde wonden hadden en werd een waarschuwing uitgedeeld aan een paardenvervoerder die de papieren niet volledig had ingevuld.

Er was voldoende voer en water. Ook waren er geen overtredingen in de handel in diergeneesmiddelen.