'Genieten van ons mooie open landschap'. Statenlid Jesper Bergsma aan het woord

Jesper Bergsma is lid van Provinciale Staten voor het CDA. Belangrijke thema's zijn voor hem de leefomgeving en het open landschap van de provincie Groningen.

Bergsma: "Iedere dag geniet ik van het mooie open landschap in het ommeland. Vooral wanneer ik in de auto naar mijn werk zit of op de racefiets een rondje maak. Maar dit open landschap staat onder druk door de grote vraagstukken van onze tijd. Terwijl wij aan de ene kant het open landschap willen beschermen is het ook belangrijk om te zorgen voor regionale werkgelegenheid en onze verantwoordelijkheid te nemen tegen klimaatverandering. Provinciale Staten zijn een goed forum om daarover je stem vanuit het ommeland te laten horen. Want de provincie gaat over de indeling van het landschap, ruimtelijke ordening en werkgelegenheid."

Heldere visie

"Al deze ontwikkelingen mogen niet leiden tot een ‘slag om de ruimte’. Beter is het om vanuit een heldere visie en principes met elkaar het gesprek aan te gaan, zodat we een leefomgeving creëren waarin het voor iedereen goed toeven is. Als volksvertegenwoordiger voor het CDA maak ik mij daarom hard om vanuit dat perspectief naar de ruimte te kijken. We zullen deze samen moeten delen. Want hoe we het ook wenden of keren: de ruimte is van ons allemaal."