Hoofdtrainer Marcel de Groot na dit seizoen weg bij HS’88

HOOGEZAND - De wegen van voetbalvereniging HS’88 en hoofdtrainer Marcel de Groot scheiden na dit seizoen.

De in Hoogezand woonachtige De Groot heeft aangegeven zijn contract na 3 jaar niet te zullen verlengen. Hij heeft dit de spelersgroep van de zaterdag vierdeklasser gisteravond, na de met 4-3 verloren bekerwedstrijd tegen GVAV-Rapiditas, medegedeeld.

Hij had zijn besluit al in een eerder stadium bij het bestuur kenbaar gemaakt.

Prima werk verricht

„We respecteren zijn keuze, maar hadden hem graag langer hier gehad”, reageert voorzitter Bernd Zinger. „Hij heeft bij ons, binnen onze doelstellingen, namelijk prima werk verricht. We hebben een stabiele groep met voornamelijk eigen jongens. Daar is Marcel verantwoordelijk voor. We gaan ons nu beraden op een opvolger.”

Andere ideeën en speelwijzen

De 41-jarige De Groot haalde vorig seizoen de nacompetitie voor een plek in de derde klasse met HS'88. „De jonge spelersgroep is direct vanuit de A-junioren onder mijn hoede gekomen. Het zou voor hun ontwikkeling goed zijn na 3 jaar ook eens met andere ideeën en speelwijzen in aanraking te komen”, motiveert hij zijn vertrek.

„Ook vind ik dat na drie jaar promotie een must is. Als dat lukt dan is dat fantastisch, lukt dat niet dan is een vierde jaar in mijn beleving niet goed voor de club.”

„Ik vertrek bij een fantastische club met een goede toekomst. Daarin moet de ontwikkeling van het talent centraal blijven staan. Mijn ultieme doel voor dit seizoen blijft promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen.”

HS’88 staat met 17 uit 9 op de derde plaats in de 4de klasse D van het zaterdagvoetbal. De achterstand op koploper FC Zuidlaren bedraagt 5 punten.

Marcel de Groot is in het bezit van het diploma Trainer-Coach II. Hij heeft nog geen andere club.