Inzameling koelkasten, drogers en meer in Hoogezand-Sappemeer in december

HOOGEZAND - Inwoners van de voormalige gemeente Hoogezand-Sappemeer mogen in december ook grote elektr(on)ische apparaten aan de straat zetten. De inzameling is gelijktijdig met de inzameling van glas en elektronica in week 49 en 51.

Het was gebruik dat in de vroegere gemeente Hoogezand-Sappemeer in december gebruikte elektrische apparaten ingezameld werden. Dat dit ook dit jaar gedaan wordt, volgt uit het collegebesluit om geen wijzigingen door te voeren in de afvalinzameling tot de invoering van Anders met Afval per 1 januari 2020.

Jaarwisseling

De gemeente wil met het oog op de jaarwisseling in elke wijk zoveel mogelijk gebruikte apparaten inzamelen. ‘Daarmee voorkomen we dat apparaten of onderdelen daarvan (rond de jaarwisseling) in het milieu terechtkomen’, meldt de gemeente op haar website.

In december kunnen eenmalig óók grote elektr(on)ische apparaten aan de straat gezet worden. Hiermee worden apparaten groter dan 50 bij 50 bij 50 centimeter bedoeld, zoals koelkasten, drogers, wasmachines en magnetrons.

Hoogezand-Sappemeer

Dit geldt uitsluitend in (en voor inwoners van) de voormalige gemeente Hoogezand-Sappemeer. Zij kunnen hiervoor de laatste inzameldatum van glas en elektronica van hun afvalkalender aanhouden.

Meer informatie: AfvalWijzer37 37 37.