De Hoeksteen wordt Sportieve Gezonde School

HOOGEZAND - Op basisschool De Hoeksteen in Hoogezand is onlangs het project Sportieve Gezonde School afgetrapt. De school werkt hiermee aan een gezonde ontwikkeling en een duurzame en actieve leefstijl van haar leerlingen.

Thijs Schuppert van Huis voor de Sport Groningen trapte het project af door een gymles te geven aan de kleuters. Vervolgens heeft hij in alle klassen zijn verhaal gedaan.

Bewegingsmomenten

Schuppert gaat gedurende 16 weken met de leerkrachten en de leerlingen van De Hoeksteen aan de slag. Hij begeleidt het bewegingsonderwijs bij kleuters, leert de leerlingen leuke pleinspelletjes en draagt ideeën aan voor korte bewegingsmomenten tussen de lessen door.

Om de pleinspelletjes goed te kunnen spelen, werden de leerlingen van De Hoeksteen verblijd met een doos vol nieuw speelmateriaal; voetballen, hockeysticks, zandlopers, foamballen, springtouwen, pionnen en nog veel meer speelgoed.

Gezond Scoren

De groepen 5 tot en met 8 van de school werken al enkele weken aan het gezondheidsproject Gezond Scoren. Hierbij wordt samen met de spelers van FC Groningen geprobeerd de kinderen en hun ouders bij te brengen hoe gezond te leven.

Gezondheidsthema’s als het ontbijt, bewegen en op tijd gaan slapen, komen aan de orde. Ter afsluiting van dit project mogen de kinderen naar en wedstrijd van FC Groningen.

Schoolgruiten

De Hoeksteen doet bovendien mee aan Schoolgruiten. Alle leerlingen krijgen 20 weken lang 3 stuks fruit per week. Elke dag groente en fruit eten, verbetert immers de gezondheid en de leerprestaties.

Verder geeft basketbalclub Donar een clinic op de school. De Hoeksteen-kinderen maken hierin spelenderwijs kennis met basketbal.

De kinderen mogen bovendien naar een basketbalwedstrijd van Donar in Martiniplaza.