Burgemeester Adriaan Hoogendoorn samen met brandweer op kraambezoek

HOOGEZAND - Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen is woensdag op kraambezoek geweest bij de familie Smits in Hoogezand. Hij werd daarbij vergezeld door de brandweer.

Hoogendoorn verblijdde de familie Smits met een paar cadeautjes voor hun pasgeboren zoon Levano en zijn broertjes. De brandweer deed een brandveiligheidscheck en plaatste een rookmelder in de woning van het gezin.

Het kraambezoek vond plaats in het kader van de in de brandpreventieweken afgetrapte campagne ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’.

Levano Smits is de eerste pasgeborene die tijdens de brandpreventieweken werd ingeschreven in het geboorteregister van Midden-Groningen.

Kwetsbaar voor brand

De komst van een kindje is hét moment om het huis extra brandveilig te maken. Jonge gezinnen zijn namelijk kwetsbaar voor brand. Een kwart van de woningbranden vindt plaats bij gezinnen met jonge kinderen.

Jonge ouders gebruiken bijvoorbeeld vaker elektrische apparaten met een hoog brandrisico, zoals een wasdroger. Ook laten jonge ouders binnendeuren vaak open om hun baby te horen. Bij brand kunnen rook en vuur daardoor sneller verspreiden.

Tips en advies

Adriaan Hoogendoorn: “We willen natuurlijk dat iedereen in Midden-Groningen veilig in de gemeente kan wonen. Bij jonge ouders verandert er veel en is de kans op een woningbrand groter. Het is goed om mensen bewust te maken van de risico’s op brand en ze tips en advies te geven.”