Renovatie kunstgrasveld VV Hoogezand begonnen

HOOGEZAND - Voetbalvereniging Hoogezand, maar ook haar opponenten, hebben lang naar dit moment uitgezien. CSC Sport is maandag begonnen met de renovatie van het kunstgrasveld van de roodzwarten.

Door Marc Jansen

“We zijn er aan toe”, zegt voorzitter Peter Seip. “Eindelijk verlost van die betonmat...”

Hij doelt op het in 2005 aangelegde kunstgrasveld van zijn club. Het door vriend en vijand verketterde kunstgrasveld.

Omdat van demping nauwelijks met veel fysieke malheur tot gevolg - en de kunstgrasvezels tot op de draad versleten waren. Omdat her en der stroken kunstgras misten, of aan elkaar gelijmd waren. En omdat de kuilen naast de penaltystippen dieper en dieper werden.

Zink

Deze week gaat de oude mat eruit, wordt de drainage gecontroleerd en wordt de grond ontgraven.

Seip: “Tegenvaller voor de gemeente Midden-Groningen, waarmee we gelukkig op zeer goede voet staan, is dat 9,1 centimeter extra grond afgegraven moet worden. Deze grond is vervuild. Hij bevat zink. Dat is vrijgekomen uit het rubbergranulaat op het veld.”

Eind volgende week ligt de nieuwe mat er, is de planning. Waarna in het begin van de week daarop de puntjes op de i gezet worden en het veld gekeurd wordt.

“Als het weer meezit, dat wil zeggen als geen overmatige regen valt, kunnen we het veld 2,5 week niet gebruiken”, weet Seip.

Noodschema

Dat betekent dat er wat geïmproviseerd moet worden. Het kunstgrasveld wordt normaal gesproken immers zeer intensief gebruikt. Met heel grote regelmatig trainen tegelijkertijd 4 teams op het veld.

“We hebben een noodschema gemaakt. We hopen dat we het daarmee kunnen redden. Misschien met wat hulp van onze buurverenigingen...”, zegt Seip.

Voor de wedstrijden verwacht hij geen problemen. “We kunnen voor de jongste jeugd ook nog uitwijken naar wat wij de AJS-velden noemen, de velden naast de sporthallen van het Aletta Jacobs College. Verder moeten we wat strakker plannen. En als het echt niet anders kan, wordt er een wedstrijdje afgelast. We laten het er niet om over gaan...”

Kurk

Eerder genoemd rubbergranulaat - de rubberkorrels die worden gebruikt als instrooimateriaal - keert overigens niet terug bij VV Hoogezand. Voor het nieuwe veld is gekozen voor kurkgranulaat. “Rubber is niet meer van deze tijd”, meent Seip.