Olthof Groep BV krijgt 44.000 euro subsidie voor automatische stortmachine

SAPPEMEER - Olthof Groep BV uit Sappemeer krijgt 44.000 euro subsidie van de provincie Groningen voor de aanschaf van een automatische stortmachine.

Met deze machine kan het Sappemeerster betonbedrijf, dat zijn activiteiten wil uitbreiden naar de bouwsector, op efficiënte en duurzame wijze betonvloeren storten.

Beton storten gaat met de automatische stortmachine sneller en nauwkeuriger dan op de traditionele, handmatige manier. Daarnaast is er minder cement en brandstof nodig, wat bijdraagt aan een duurzamere bedrijfsvoering.

Primeur

Olthof is het eerste betonbedrijf in Nederland dat met een duurzame vloerstortmachine gaat werken. In Europa staan maar 4 van deze apparaten, onder meer in Polen en Roemenië.

Werkgelegenheid

Olthof verwacht met de investering nieuwe markten te kunnen bedienen en 3 nieuwe arbeidsplaatsen te realiseren. Olthof is de afgelopen 5 jaar gegroeid van 14 naar 38 medewerkers.

Groningen@Work

De provincie Groningen subsidieert de aanschaf van de innovatieve stortmachine uit het economisch programma Groningen@Work. Het doel van Groningen@Work is de regio economisch te versterken en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen.

Het programma omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen waar ondernemers een beroep op kunnen doen. De bijdrage voor Olthof Groep is afkomstig uit de subsidieregeling Innovatief en Duurzaam MKB Groningen 2.