‘Mogelijke sluiting huisartsenpost Hoogezand verlies voor inwoners Midden-Groningen’

HOOGEZAND - “De gemeente Midden-Groningen beschouwt de mogelijke sluiting van de post Hoogezand van de Doktersdiensten Groningen als een verlies voor de inwoners van Midden-Groningen.”

Dit zegt wethouder Jan Jakob Boersma in een reactie op berichtgeving van de media over het voornemen onder andere de huisartsenpost in Hoogezand te sluiten.

Geen directe rol gemeente

De huisartsen in de provincie Groningen zijn samen verantwoordelijk voor de Doktersdiensten Groningen. Zij zullen nog een besluit nemen over de mogelijke sluiting.

De gemeente heeft daar geen directe rol of verantwoordelijkheid in. Ze vindt het wel jammer dat de voorziening mogelijk verdwijnt. Laagdrempelige zorg moet volgens de gemeente bereikbaar blijven, ook in de avonduren en in de weekenden.

Jan Jakob Boersma heeft de boodschap van de gemeente Midden-Groningen overgebracht. De doktersdienst heeft in een gesprek toegelicht wat de overwegingen zijn bij dit voornemen.

De mogelijke sluiting van de huisartsenpost Hoogezand heeft geen gevolgen voor de telefonische afhandeling van vragen. Ook blijft de doktersdienst indien nodig visites rijden.

Er is binnen 30 minuten een dokter aan huis bij acute zaken. In geval van spoed is er binnen 15 minuten een ambulance.

Tijdig en passend informeren

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat de doktersdienst de inwoners van Midden-Groningen tijdig en passend informeert mocht het tot een sluiting komen. De doktersdienst heeft de gemeente hierover een toezegging gedaan.