Vluchten naar Tenerife en Gran Canaria feestelijk gestart

EELDE - Het winterseizoen is officieel begonnen op Groningen Airport Eelde.

Nieuw zijn de rechtstreekse vluchten naar Tenerife en de vluchten van TUI naar Gran Canaria. Beide vluchten worden vrijdag 2 november feestelijk uitgezwaaid. Passagiers worden verrast met lekkers en de terminal is versierd.

Vanochtend vertrok de eerste vlucht naar Tenerife. Touroperators TUI, Thomas Cook en Neckermann vliegen deze winter elke vrijdag rechtstreeks naar het Spaanse eiland.

Managing director Carola Hoekstra van Thomas Cook/ Neckermann: “Met deze vluchten onderstrepen we het belang dat onze retailpartners en onze klanten kunnen kiezen voor regionale airports, we zijn erg blij met het brede portfolio dat wij aanbieden om te vliegen vanuit de regio en daarnaast is de samenwerking met Groningen Airport Eelde zeer prettig. Samen zoeken we voor onze klanten nieuwe routes en Tenerife is een mooie aanwinst deze winter.”

Regionaal vliegen

Ook nieuw zijn de vluchten naar Gran Canaria. TUI vliegt op maandag en vrijdag met een eigen toestel rechtstreeks naar deze bestemming. Pakketreizen zijn verkrijgbaar bij TUI, Thomas Cook en Neckermann.

General manager Arjan Kers van TUI Nederland: “We merken dat onze reizigers steeds vaker kiezen voor een vertrek dicht bij huis. Regionaal vliegen heeft dan ook verschillende voordelen zoals goede parkeermogelijkheden en snelle check-in procedures. We zijn verheugd dat we deze winter onze klanten in de noordelijke delen van het land vanaf Groningen met een eigen TUI-vlucht naar de zon kunnen brengen.”

Winterseizoen 2019

Naast Tenerife en Gran Canaria is het deze winter mogelijk om vanaf Groningen Airport Eelde te vliegen naar zonbestemmingen Lanzarote en Antalya. Tevens wordt er vanaf de luchthaven 3x per dag naar Londen gevlogen, 2x per dag naar Kopenhagen en elke dag naar München. Op deze luchthavens kan eenvoudig overgestapt worden naar diverse bestemmingen wereldwijd.