Eurohal Wandeltocht: 25 of 40 kilometer wandelen vanuit Zuidbroek

ZUIDBROEK - Wandelsportvereniging Friese Lange Afstand Lopers (FLAL) heeft voor zaterdag 10 november de Eurohal Wandeltocht georganiseerd. Start en finish zijn bij Eurohal Zuidbroek.

De Eurohal Wandeltocht kent 2 afstanden: 25 en 40 kilometer. Beide tochten voeren door (voormalig) veengebied, het gebied tussen de hogere kleigebieden in het noorden en het hoogveengebied van Zuidoost-Groningen.

Deelnememers maken kennis met de weidsheid van Groningen, maar ook met de meer besloten landschapjes, lange rechte wegen én kleine bospaadjes, fiets- en schouwpaden, oude kerken en torens, langgerekte dorpen en klassieke Groninger boerderijen.

De 40-kilometerroute voert verder door het nieuwe natuurgebied Roegwold, terwijl de 25-kilometerlopers ook door gebied met met legakkers en trekgaten, waar nog tamelijk recent turf werd gewonnen, wandelen.

Inschrijven

Inschrijven kan van 08.00 uur tot uiterlijk 10.00. De 40-kilometerlopers starten tussen 09.00 en 09.15 uur, de 25-kilometerlopers tussen 09.15 en 10.00 uur. Het startbureau sluit uiterlijk 18.30 uur.

Meer informatie: www.flal.nl/programma/agenda.