Koploperproject helpt MKB'ers duurzamer te werken

HOOGEZAND - MKB’ers die duurzaam willen ondernemen kunnen met subsidie van de provincie Groningen meedoen aan het Koploperproject ‘Toekomstbestendig ondernemen Groningen'.

In dit nieuwe programma leren ondernemers in een praktisch adviestraject van een jaar de omslag te maken naar een duurzame bedrijfsvoering.

Duurzaam ondernemen

In een Koploperproject gaan ondernemers in kleine groepen aan de slag met duurzaam ondernemen. Na een grondige 0-meting gaan ze aan de slag met een actieplan en leren ze beter communiceren.

De MKB'ers leren van elkaar, halen nieuwe klanten binnen en inspireren zo ook andere ondernemers.

Halve prijs

De provincie Groningen vindt het belangrijk de regionale economie en werkgelegenheid duurzaam te versterken. Daarom ondersteunt de provincie deelnemers aan het Koplopertraject voortaan met subsidie vanuit de Groninger Ondernemersregeling.

Deelname aan het Koplopertraject kost 3000 euro. Door een beroep te doen op de Groninger Ondernemersregeling betalen de ondernemers nog 1500 euro. Belangstellenden kunnen een ondernemersvoucher aanvragen via de website van de provincie Groningen.

Koploperproject

Het Koploperproject startte in 2010 door DZyzzion, eerst in Friesland en later in Groningen, Drenthe en daarbuiten. Sindsdien zijn 37 Koploperprojecten uitgevoerd, waaraan meer dan 350 bedrijven meededen, maar ook gemeenten, zorginstellingen, woningcorporaties en scholen.

Het Koploperteam verwacht jaarlijkse deelname van 30 bedrijven.