Achter de kassa bij AmazingKids: Myrthe van Staveren

HOOGEZAND - In de rubriek ‘Achter de kassa’ een kort portret van een kassamedewerker van een winkel in het verspreidingsgebied van de HS-krant. Deze week met Myrthe van Staveren.

Achter de kassa bij: “AmazingKids in winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand.”

Naam: “Myrthe van Staveren.”

Leeftijd: “19.”

Woonplaats: “Kolham.”

Sta je uitsluitend achter de kassa? “Nee, ik doe eigenlijk alles wel. Klanten, voorraad, kassa.”

Heb je een fulltime of een parttime baan? “Fulltime. Maar ik ga volgend jaar weer naar school. Ik ga de hbo-opleiding Voedingskunde doen. Dit is een overbruggingsjaar. Of eigenlijk 2 jaren.”

Doe je er nog iets naast? Heb je hobby’s? “Ik heb een paard en een hond. Daar steek ik veel tijd in.”

Hoe lang werk je bij AmazingKinds? “Sinds de zomer van vorig jaar. Het is begonnen als een vakantiebaantje, maar toen ging er iemand weg en kon ik blijven.”

Op welke dag of dagen werk je het liefst? “Op de vrijdag. Het is mijn langste dag - ik werk dan van 09.00 tot 21.00 uur - maar ik vind het dan altijd heel gezellig. Net als op de zaterdag nemen de mensen op vrijdag wat meer tijd voor het winkelen.”

Ken je alle prijzen uit je hoofd? “Wel veel, maar niet alles. We hebben ook een webshop met een heel grote collectie. Het is onmogelijk al die prijzen uit het hoofd te kennen.”

Contant of pin? “Steeds meer pin. Alleen rond feestdagen wordt er nog veel contact geld gebruikt.”

Houd je van kinderen? “Ja!”

Wat vind je het leukste onderdeel van je werk? “Ik vind het heel mooi als een klant blij wordt van het mooie setje dat hij of zij gekocht heeft. Maar ik vind het ook mooi om de winkel te veranderen. Eigenlijk vind ik alles wel leuk...”

Heb je een band met je klanten? “Ja. Je hebt verschillende klanten die speciaal door mij of door een collega geholpen willen worden. Bijvoorbeeld omdat wij dan weten wat een kind mooi vindt of welk model goed zit.”

Ben je er bewust van dat je achter de kassa het visitekaartje van het bedrijf bent? “Ja. Ik vind dat je wel aan bepaalde verwachtingen moet voldoen. Je kunt er niet slordig uitzien.”