Officiële opening nieuw bedrijfspand Holland Medicals

HOOGEZAND - Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen verricht vrijdag 2 november de officiële opening van het nieuwe bedrijfspand van Holland Medicals BV aan de Sluiskade 1a in Hoogezand.

Holland Medicals startte haar activiteiten op het gebied van hulpmiddelen in de zorg in 2012, vanuit huis in Sappemeer. Begonnen met de verkoop van tweedehands hulpmiddelen, is het assortiment - met het groeien van de onderneming - uitgebreid met nieuw materiaal.

Het assortiment bestaat uit elleboogkrukken, rollators, rolstoelen, douche- en postoelen, en tilliften.

Het bedrijf verhuisde in 2014 naar een bedrijfspand op het industrieterrein in Sappemeer. Toen de behuizing ook daar te klein werd, besloot de directie tot de aankoop van het bedrijfspand aan de Sluiskade in Hoogezand. Het bedrijf vestigde zich er in juni. Nu alles er een plek heeft gekregen, volgt de officiële opening.

ErvaarWerk

In het pand aan de Sluiskade is niet alleen Holland Medicals maar ook ErvaarWerk gevestigd. ErvaarWerk is een organisatie die plekken voor arbeidsmatige dagbesteding realiseert. Zij doet dit voor mensen die niet zelfstandig kunnen deelnemen aan het arbeidsproces, maar wel graag mee wíllen doen.

ErvaarWerk realiseert deze begeleide werkplekken binnen reguliere ondernemingen. Zo ook bij Holland Medicals.

Holland Medicals levert aldus zorgmiddelen aan de markt, door mensen deel te laten nemen die afhankelijk zijn van zorg (Ervaar Werk).