‘Koning’ Tyler Bowers ook dit jaar in Dutch Supercross in Zuidbroek

ZUIDBROEK - De Amerikaan Tyler Bowers strijdt ook dit jaar voor de titel ‘Koning van Zuidbroek’. De winnaar van de Dutch Supercross 2017 komt naar Zuidbroek om zijn titel te verdedigen.

De Dutch Supercross (SX) vindt van vrijdag 2 tot en met zondag 4 november plaats in Eurohal Zuidbroek. Het internationale evenement staat voor de 8ste keer op de kalender.

Behalve titelverdediger Tyler Bowers (Monster Energy Kawasaki ELF Team Pfeil), die het afgelopen jaar ook de ADAC SX Cup Serie won, maken ook de Fransman Gregory Aranda (Sturm Racing) en de Amerikaan Nicolas Schmidt (Castrol Power 1 Moto Base Suzuki) kans op de titel in de SX1.

Winnaars

Dat wil niet zeggen dat Charles Lefrancois (YSS Racing Europe), Cole Martinez (Castrol Power 1 Moto Base Suzuki), Florent Richier (DWS Decals Mulders Moteren Haverkamp Team), Dominique Thury (DIGA Procross Husqvarna), Justin Starling (Castrol Power 1 Moto Base Suzuki) en Dennis Ullrich (Stroke Revolution Racing) zich zomaar gewonnen. Zij werden allen al eens winnaar van de Dutch Supercross.

Verder staan de Amerikaan Chris Howell (Peter Mulder JR Husqvarna) en de Fransman Cedric Soubeyras (Castrol Power 1 Moto Base Suzuki) voor het eerst beiden aan de start in Zuidbroek. Tijdens de Las Vegas 1 Million $ All-Star-Race Supercross op 13 oktober stonden Bowers, Schmidt, Starling en Howell allen in de finale. Dat betekent dat 4 van ’s werelds 20 beste supercross-piloten in Zuidbroek in actie komen.

Nederlandse inbreng

De Nederlandse inbreng is beperkt. Luca Nijenhuis (DWS Decals Mulders Motoren Klein Kromhof Team) reed al eens een ijzersterk ADAC Supercross-kampioenschap in de SX2 klasse. Dit seizoen start hij met een Honda CRF450 in de klasse SX1.

Jeffrey Meurs, Bram van den Hoek, Wesley Mars, Patrick Wilgenburg en Roel van Ham starten in de klasse SX2.

Verder zijn Nederlandse SX-teams geformeerd rond buitenlandse vedetten. Zo heeft Pol Motors uit Harkema het team Compact Rent/ Pol Motors/ Suzuki/ HQV samengesteld. Met de Fin Harri Kullas, de Zuid-Afrikaan Nick Adams, de Fransman Boris Maillard, de Italiaan Angelo Pellegrini en de Canadees Kade Walker.

Peter Mulder JR Husqvarna heeft naast Chris Howell de snelle Fransman Brice Mayli en ‘bad boy’ Ashley Greedy gecontracteerd.

De Europees Kampioen SX2 2017, Gradie Featherstone, doet voor Schepers/ De Boer Outlaw Racing Team een gooi naar de titel ‘Prins van Zuidbroek’ (winnaar SX2). Schepers/ De Boer Outlaw Racing Team brengt in de SX1 de Zweed Kim Sorensen ‘in de bak’.

De Fransman Ludovic Macler en de Belg Bo de Clerq (B) komen uit voor Van Veen/ TvH Motorsport.

De Brit Jack Brunell en de Fransman Jason Clermont starten voor V.d. Vegt Kawasaki/ Gremer Constructie. Dat team had ook de absolute smaakmaker van de Dutch Supercross 2017 binnen de gelederen, de Amerikaan Gared ‘The Shankdog’ Steinke. Steinke liep 20 oktober echter een blessure op in de Red Bull Straight Rhythm 2018 en moest afzeggen voor Zuidbroek.

Programma

Het programma van de Dutch Supercross wordt vrijdag 2 november afgetrapt met wedstrijden voor lokale en regionale rijders. De Inters SX1 en SX2 rijden vrijdag demonstraties. Aldus geven zij een voorproefje van wat er op zaterdag en zondag te wachten staat.

Zaterdag 3 en zondag 4 staan internationale wedstrijden in de klassen SX65, SX85, SX125, SX2 en SX1 op het programma. Zaterdag is de openingsshow om 19.30 uur. Zondag begint het spektakel om 13:30 uur.

Behalve sport is er veel show en amusement.

Kaarten zijn online verkrijgbaar via VanPlan. Op wedstrijddagen zijn de tickets ook aan de kassa verkrijgbaar.

Meer informatie: www.dutchsupercross.nl.