Dag van de Mantelzorg: feestavond en mantelzorgcompliment voor mantelzorgers

SLOCHTEREN - De gemeente Midden-Groningen heeft een feestavond voor alle mantelzorgers uit de gemeente (en een introducé) georganiseerd. Dit feest is vrijdag 16 november in De Boerderij bij de Fraeylemaborg in Slochteren.

Het feest vindt plaats in het kader van de Dag van de Mantelzorg. Die dag (10 november) worden in het hele land mantelzorgers in het zonnetje gezet.

Mantelzorg

Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten en de hulp aan instellingsbewoners zijn meegenomen.

Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp’.

Mantelzorgcompliment

De gemeente Midden-Groningen vindt de waardering van mantelzorgers zeer belangrijk. Ze keert daarom ook 1 keer per jaar een mantelzorgcompliment uit. Dit wordt veelal bij de mensen thuisbezorgd door medewerkers van de gemeente, sociale teams en vele anderen.

In de regio Menterwolde kunnen de mantelzorgers het compliment ophalen. Alle mantelzorgers die ingeschreven staan bij Steunpunt Mantelzorg zijn hierover bericht.

Feestavond

De feestavond in De Boerderij wordt om 19.30 uur geopend door wethouder Jan Jakob Boersma. Vervolgens barst de muziek los en is er ruimte voor een gesprek.

Aanmelding: Steunpunt Mantelzorg Midden-Groningen, tel. 0598- 364 900 of Mantelzorg@kwartierzorgenwelzijn.nl.