Informatiebijeenkomst in Zuidlaren over opleidingsplekken hbo-Verpleegkunde

ZUIDLAREN - De noordelijke ggz-instellingen FPC Van Mesdag, GGZ Drenthe, GGZ Friesland, Lentis en VNN bieden gezamenlijk 18 betaalde opleidingsplekken binnen een ggz-instelling aan.

Betrokken ggz-instellingen houden vrijdag 2 november in Theater De Kimme in Zuidlaren een informatie voor mensen met belangstelling voor zo’n werk-leerplek. Deze informatiebijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur.

Krapte op de arbeidsmarkt

Verpleegkundigen worden schaars vanwege krapte op de arbeidsmarkt. Reden voor de 5 grote noordelijke ggz-instellingen de handen ineen te slaan en gezamenlijk 18 betaalde opleidingsplekken voor hbo-Verpleegkunde binnen een ggz-instelling aan te bieden.

Mbo’ers die hun diploma Verpleegkunde of een andere zorg- en welzijnopleiding niveau 4 op zak hebben, kunnen solliciteren op een dergelijke betaalde opleidingsplek.

Ook mensen met een hbo SPH- of MWD-opleiding én derde- / vierdejaars hbo-Verpleegkunde zijn welkom.

2,5 tot 4 jaar

De studenten worden in een periode van 2,5 tot 4 jaar (afhankelijk van de vooropleiding) opgeleid tot hbo-verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg. Dit gebeurt in samenwerking met NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden, Hanzehogeschool Groningen en Windesheim Zwolle.

Gedurende de opleiding wordt werken en leren met elkaar gecombineerd. Tijdens het leer-werktraject werken de studenten minimaal 2 keer 1 jaar op verschillende afdelingen binnen de door hen gekozen instelling.

Baangarantie

Geselecteerden krijgen een leer- en arbeidsovereenkomst van minimaal 28 uren per week, inclusief 4 uren per week voor studietijd. Ook ontvangen zij een volledige vergoeding van het collegegeld en een boekenbudget. Zij krijgen een vast contract als zij klaar zijn met hun opleiding.

Direct solliciteren, kan tot en met 5 november. Zie: www.zorgpleinnoord.nl/vacatures/.