Workshops ‘Bollenmand vullen’ bij Van Oostwaard in Zuidbroek

ZUIDBROEK - Kwekerij Van Oostwaard in Zuidbroek geeft in november en december workshops ‘Bollenmand vullen’.

“Tuinieren is vooruit denken. Wil je in het voorjaar kunnen genieten van bloeiende bollen, is het nu de tijd ze te planten”, stellen Jan en Renate van Oostwaard.

Kwekerij Van Oostwaard is gespecialiseerd in de verkoop van bloembollen. Het aanbod varieert van de bekende narcis, tulp, krokus, allium en hyacint tot ‘aparte maar prachtige’ andere soorten bollen én de populaire amaryllisbollen; in diverse soorten en kleuren.

De winkel is van donderdag 1 november tot de kerstvakantie geopend.

Workshops

De workshops ‘Bloemenmand vullen’ zijn bedoeld om een breder publiek te laten kennismaken met bloembollen. Jan en Renate van Oostwaard starten iedere 2 uur durende workshop met uitleg over de kwekerij en bloembollen.

Vervolgens wordt de deelnemers gevraagd een mand te vullen met potgrond en verschillende soorten bloembollen. Ze leren daarbij te werken volgens het principe van etagebeplanting. De bollen worden derhalve laag voor laag in de mand gestopt.

De bakken met bollen zijn duidelijk genummerd, zodat deelnemers weten in welke laag de bollen moeten komen en hoeveel stuks ze nodig hebben. De bakken zijn bovendien voorzien van goede beschrijvingen en foto’s, zodat de deelnemers weten hoe de bloemen er in het voorjaar uitzien.

Bovenop de bollen komt een aantal viooltjes, zodat de mand meteen leuk is om naar te kijken.

Tussen de bedrijven door krijgen de deelnemers tips en aanwijzingen.

Meer informatie: www.vanoostwaard.com.