Achter de kassa bij Veerkamp Mannenmode: Martina Romp

HOOGEZAND - In de rubriek ‘Achter de kassa’ een kort portret van een kassamedewerker van een winkel in het verspreidingsgebied van de HS-krant. Deze week met Martina Romp.

Achter de kassa bij: “Veerkamp Mannenmode in Winkelcentrum Martenshoek in Hoogezand.”

Naam: “Martina Romp.”

Leeftijd: “42.”

Woonplaats: “Sappemeer.”

Sta je uitsluitend achter de kassa? “Nee, maar ik vind het wel een heel leuk onderdeel van mijn werk. Wij hebben namelijk een heel oude kassa. Met zo’n slinger. Ik vind het leuk aan die slinger te draaien... Verder is het kleding vouwen, prijzen en in de vakken stoppen, de winkel stylen en natuurlijk klanten helpen.”

Heb je een fulltime of een parttime baan? “Parttime. Ik werk gemiddeld 22 uur per week.”

Doe je er nog iets naast? Heb je hobby’s? “Ja, ik haak. Lekker thuis voor de buis. Puur ter ontspanning. Daarnaast fitness ik 2 per week. Maar om dat nou een hobby te noemen... Het is meer om in conditie te blijven.”

Hoe lang werk je bij Veerkamp Mannenmode? “Donderdag 2 november precies 10 jaar. Hiervoor heb ik bij een bouwmarkt gewerkt.”

Op welke dag of dagen werk je het liefst? “Ik heb geen voorkeur. Elke dag is anders.”

Ken je alle prijzen uit je hoofd? “Was dat maar geen leugen. Ik weet een heleboel, maar ken zeker niet alle prijzen. Het is ook niet echt nodig. Daarvoor hebben we immers de prijskaartjes.”

Contant of pin? “Ondanks die oude kassa kun je hier ook pinnen. Dat doen de meeste klanten dan ook.”

Is het voor een vrouw moeilijk mannenmode te verkopen? “Als je me dat 9 jaar geleden had gevraagd, had ik ‘ja’ gezegd. Maar nu niet meer. Mannen zijn heel praktisch. Het is vooral belangrijk dat de kleding lekker zit en het allemaal niet te lang duurt. Liever 4 dezelfde broeken dan 4 keer een andere broek passen.”

Wat vind je het leukste onderdeel van je werk? “Het helpen van klanten, de interactie. Het samen iets moois uitzoeken. Zodat die klanten tevreden naar huis gaan.”

Heb je een band met je klanten? “Absoluut. Wij hebben een koffietafel waar klanten, onder het genot van een kop koffie, heel leuke maar ook wel eens heel droevige verhalen vertellen. Ja hoor, ik deel ook wel dingen van mezelf met klanten. Zoals je dat doet als je een gesprek met iemand voert. Dat gaat bijna automatisch.”

Ben je er bewust van dat je achter de kassa het visitekaartje van het bedrijf bent? “Natuurlijk. Ik zorg er altijd voor dat ik er netjes en verzorgd uitzie. En als ik me eens niet zo lekker voel, probeer ik dat voor de klant verborgen te houden. Dat is niet altijd gelukt... Mijn vader is 7 jaar geleden overleden. Toen heb ik ook op het werk wel eens een traantje gelaten. Daar reageerden de klanten alleen maar heel fijn op. Misschien is dat wel tekenend voor de band met de klanten, waarover je het net had.”