Kick-off SamenLoop voor Hoop Midden-Groningen 2019

HOOGEZAND - In Hotel Faber in Hoogezand is donderdag 1 november de kick-off van de SamenLoop voor Hoop Midden-Groningen 2019.

De organisatie van het evenement presenteert zich vanaf 19.30 uur aan belangstellenden. Ze geeft daarbij informatie over de onderzoeken die gesteund worden met deelname aan de SamenLoop voor Hoop, en over welke hulp nog welkom is.

SamenLoop voor Hoop

De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette met als doel geld inzamelen voor goede doelen die door KWF kankerbestrijding ondersteund worden. Belangrijke onderdelen zijn een kaarsenceremonie, waarmee dierbaren herdacht worden, deelnemers elkaar steunen en gevierd wordt dat mensen kanker hebben overwonnen, en de slotceremonie, waarin bekendgemaakt wordt hoeveel geld opgehaald is.

Verder zijn er legio activiteiten en kraampjes om de lopers en het publiek te entertainen en te motiveren. Ook wordt een speciaal programma voor eregasten - kankerpatiënten, ex-kankerpatiënten en hun naasten - samengesteld.

2 keer eerder

In de toenmalige gemeente Hoogezand-Sappemeer werd 2 keer een SamenLoop voor Hoop gehouden. De eerste editie in 2014, die plaatsvond op het voormalige terrein van het Aletta Jacobs College, bracht 50.000 euro op.

De tweede SamenLoop voor Hoop werd in juni 2016 gehouden in het Gorechtpark in Hoogezand. De totale opbrengst was ruim 100.000 euro.

De derde SamenLoop voor Hoop, de eerste SamenLoop voor Hoop Midden-Groningen, vindt zaterdag 22 en zondag 23juni 2019 plaats in het Gorechtpark. Nu al hebben zich 25 teams - ruim 150 mensen - aangemeld voor deze derde editie.