Koopman Logistics Group investeert in CO2-arm transport

HOOGEZAND - Koopman Logistics Group zet de CO2-arme brandstof HVO in voor de distributie van personenwagens en auto-onderdelen.

Het onder meer in Hoogezand gevestigde bedrijf heeft geïnvesteerd in een apart tankstation op het eigen terrein in Nijkerk. De installatie is vrijdag in gebruik genomen.

HVO

HVO is een synthetische diesel die gemaakt wordt van afval- en reststromen, bijvoorbeeld frituurvet. Daardoor is HVO CO2-arm.

Er zijn geen aanpassingen aan het voertuig nodig om HVO te kunnen tanken. De meeste truckmerken hebben HVO goedgekeurd als brandstof.

“Onze HVO-installatie bevat pure HVO, geen mix van HVO met conventionele diesel”, zegt wCEO a.i. Maurice de Wilde van Koopman Logistics Group: “We zullen door het tanken van 100 % HVO per kilometer 89 % minder CO2 uitstoten dan met conventionele diesel.”

Integrale benadering

Koopman Logistics Group ziet de inzet van HVO als een voorbeeld van zijn integrale benadering . De Wilde: “Echte kostenreductie zit voor onze klant niet in een paar euro lagere transportkosten per rit. Samen met de klant het gehele proces bekijken en op zoek gaan naar de échte besparingen, is waar wij op inzetten, zowel in kosten als gericht op het milieu.”

“Als wij de hele keten optimaliseren zijn er minder gereden kilometers nodig en dat is een directe besparing in kosten en uitstoot. Door nu ook nog eens HVO toe te passen, gaan we niet alleen naar een volgende fase in transport, we voldoen hiermee ook aan de nadrukkelijke wens van onze klanten om CO2 te reduceren.”