Koning Willem-Alexander én 30 Groningers openen Ommelander Ziekenhuis Groningen

SCHEEMDA - Koning Willem-Alexander opent woensdag 7 november het nieuwe Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda. Hij wordt daarin bijgestaan door 30 Groningers die hiervoor door het ziekenhuis uitgenodigd zijn.

Inwoners van de regio konden zich enkele maanden geleden aanmelden voor het verrichten van de officiële opening. Uit de vele inzendingen zijn 30 Groningers gekozen. Ze zijn allemaal woonachtig in de regio Noordoost-Groningen.

Voorzitter Albert Koeleman van de raad van bestuur van het ziekenhuis: “Wij vinden het van groot belang dat dit ziekenhuis wordt geopend door de inwoners van de regio. Het is immers hun ziekenhuis. Maar we hebben ook altijd gevonden dat daar potentieel 1 persoon aan toegevoegd mocht worden: en dat is de Koning. We zijn dan ook zeer verheugd dat hij ons komt bezoeken.”

30 Groningers

De 30 Groningers die de opening samen met de Koning verrichten zijn uitgenodigd op basis van de wensen die zij hebben ingestuurd en op basis van de plaats waar zij wonen.

Koeleman: “Het is een divers gezelschap uit de hele regio. Van Uithuizen tot Bellingwolde en van Veendam tot Delfzijl. De jongste is 4 en de oudste 84 jaar. Het is dus echt een weerspiegeling van onze patiënten en de inwoners van dit gebied.”

Officiële opening

De openingshandeling van het Ommelander Ziekenhuis Groningen vindt woensdag 7 november tussen 14.00 en 15.00 uur plaats op het plein voor de hoofdingang van het ziekenhuis in Scheemda. Belangstellenden zijn daarbij van harte welkom.

Na de openingshandeling krijgt de koning een rondleiding door het ziekenhuis en is er een receptie voor genodigden.

Open dag

Op de officiële opening volgt zaterdag 10 november een open huis. Belangstellenden worden daarbij langs de meest opvallende en interessante plekken in het ziekenhuis gevoerd. Dit gaat gepaard met ‘kleine en leuke evenementjes’.