Donatie Gerard Rozeboom voor Licht om te Gedenken

HOOGEZAND - Gerard Rozeboom uit Sappemeer heeft woensdag op begraafplaats De Stille Hof in Hoogezand een cheque van 200 euro overhandigd aan Licht om te Gedenken-organisator Janneke Kloos.

Gerard Rozeboom is samensteller van de in juli verschenen dichtbundel ‘Droomgedichten’. Hij besloot zijn eigen royalty’s te schenken aan ‘Licht om te Gedenken’.

“We zijn heel blij met deze bijzondere donatie en kunnen het geld goed gebruiken voor de aanschaf van nieuwe vuurkorven”, reageerde Janneke Kloos op de donatie.

Een dierbare gedenken

Tijdens Licht om te Gedenken, een evenement dat jaarlijks plaatsvindt op De Stille Hof (dit jaar op zondag 28 oktober), gedenken mensen een dierbare. De begraafplaats wordt voor de gelegenheid met honderden lichtjes en vuurkorven verlicht.

Janneke Kloos wordt voor de organisatie van het evenement bijgestaan door uitvaartverzorger Klaasjan Brouwer en (sinds kort) Gerard Rozeboom. Sinds vorig jaar schrijft Rozeboom bovendien het troostgedicht voor ‘Licht om te Gedenken’. Kaarten met het gedicht worden uitgedeeld bij de ingang.

‘Licht om te Gedenken’ is zondag 28 oktober van 17.30 tot 19.30 uur.