Achter de kassa bij Bakker Bart: Carin Csiba

HOOGEZAND - In de rubriek ‘Achter de kassa’ een kort portret van een kassamedewerker van een winkel in het verspreidingsgebied van de HS-krant. Deze week met Carin Csiba.

Achter de kassa bij: “Bakker Bart in De Hooge Meeren in Hoogezand.”

Naam: “Carin Csiba. Ik moet mijn naam altijd spellen... Het is een Hongaarse naam. Mijn schoonvader komt uit Hongarije.”

Leeftijd: “41.”

Woonplaats: “Hoogezand.”

Je staat vast niet uitsluitend achter de kassa. “Nee, we hebben verschillende taken. Die variëren van het beleggen van de broodjes tot het schoonmaken van de winkel. En als de bakker weg is, bakken we ook gewoon de hartige snacks af.”

Heb je een fulltime of een parttime baan? “Parttime. Ik werk 24 uur per week. Maar dat is ook wel eens meer. Als er ziekte is of als iemand op vakantie is, bijvoorbeeld.”

Doe je er nog iets naast? Heb je hobby’s? “Ik houd er niet van stil te zitten, ben altijd wel bezig. Daarom doe ik voor verschillende verenigingen vrijwilligerswerk. Ik organiseer bijvoorbeeld kindermiddagen, bingo’s en andere activiteiten voor buurthuizen.”

Hoe lang werk je bij Bakker Bart? “Bijna zolang als deze Bakker Bart bestaat. Hij bestaat 14,5 jaar en ik werk er 14 jaar.”

Op welke dag of dagen werk je het liefst? “Op de vrijdag. Dan hebben we heel veel bestellingen van bedrijven. En ik vind het heel leuk belegde broodjes te maken.”

Ken je alle prijzen uit je hoofd? “Bijna alle.”

Contant of pin? “De pinpas is hier hét betaalmiddel. Ook voor kleinere bedragen.”

Wat vind je het lekkerste product dat jullie verkopen? “Junglebartje met filet americain. Die is echt heel lekker. Ik heb heel veel van de producten die we verkopen wel geproefd, ja. Omdat ik toch graag wil weten wat we verkopen.”

Wat vind je het leukste onderdeel van je werk? “Belegde broodjes maken in de broodjescorner. Maar ik maak ook graag een babbeltje met de klanten. Ik ga soms zelfs bij hen zitten...”

Heb je een band met je klanten? “Ja, we hebben namelijk heel veel vaste klanten. Zij delen dingen met me. En ik ik ook met hen. Ze vragen ook naar me als ik er niet ben. ‘Waar is Carin?’, krijgen mijn collega’s dan te horen. Ik ben zelfs eens enorm verrast op mijn verjaardag. Toen ik binnenkwam, dacht ik al: er zitten wel heel veel vaste klanten. Vervolgens begonnen ze voor me te zingen en kreeg ik een boeket bloemen.”

Ben je er bewust van dat je achter de kassa het visitekaartje van het bedrijf bent? “Ja, zelfs als ik vrij ben of op vakantie ben. Ik werk er ook al zó lang...”