B en W Midden-Groningen willen deelnemen aan SunBrouck

ZUIDBROEK - Burgemeester en wethouders van Midden-Groningen willen deelnemen aan zonnepark SunBrouck in Zuidbroek. Ze stellen dat deelname kan bijdragen aan duurzaamheid en energietransitie in de gemeente.

Het zonnepark is een burgerinitiatief van Coöperatieve Vereniging Duurzaam Menterwolde U.A. Het park op het industrieterrein van Zuidbroek is 14 juli van dit jaar officieel in gebruik genomen.

Inmiddels zijn 800 panelen geplaatst. Het is de bedoeling om de capaciteit uiteindelijk te vergroten naar in totaal 1800 panelen.

Maximaal 240 panelen

Coöperatieve Vereniging Duurzaam Menterwolde U.A. heeft de gemeente Midden-Groningen gevraagd om, binnen de daarvoor geldende landelijke regelgeving, deel te nemen aan zonnepark SunBrouck. Volgens deze regelgeving kan de gemeente Midden-Groningen met maximaal 240 panelen deelnemen.

Het project heeft een duur van 15 jaar. Gedurende deze periode heeft iedere deelnemer gegarandeerd vrijstelling van energiebelasting over de opgewekte energie.

De leden van de coöperatie beslissen jaarlijks waaraan de opbrengst van de verkoop van de opgewekte stroom wordt besteed.