Fietsactie Groningen Bereikbaar wegens succes uitgebreid

HOOGEZAND - De Groningen Bereikbaar-actie waarbij forenzen gratis een e-bike of speed pedelec kunnen proberen voor hun reis van en naar de stad Groningen is een groot succes.

Deze week worden daarom extra fietsen aan de probeerpool toegevoegd, zodat meer mensen deel kunnen nemen aan de actie.

Groningen Bereikbaar wil met de actie forenzen het gemak van de e-bike ten opzichte van de auto laten ervaren. Sinds de start van de actie in juli 2018 is er veel animo voor het proberen van een e-bike of speed pedelec.

Met de fiets kunnen forenzen de drukke spits mijden en zijn ze ook nog eens lekker gezond en duurzaam bezig. Met een e-bike is een afstand tot 20 kilometer goed te overbruggen.

Gratis e-bike voor een week

Het reserveren van de e-bike of speed pedelec voor een week is gratis en kan heel eenvoudig via groningenbereikbaar.nl/e-bike. Iedereen die voor het werk van of naar Groningen reist en normaal de auto gebruikt, kan meedoen aan de actie.

Na reservering voor een gekozen periode zijn de fietsen op te halen bij Egberts Premium Store in Groningen.

Groninger werkgevers

16 grote Groningse werkgevers stellen op de werklocatie fietsen beschikbaar aan hun medewerkers. Voor werkgevers een eenvoudige manier om hun werknemers te helpen gezonde keuzes te maken en de file te omzeilen.

Een deel van de bij Groningen Bereikbaar aangesloten werkgevers deed van maart 2016 tot juli 2018 mee aan de campagne Rij2op5. Ook hier was een van de onderdelen het uitproberen van een e-bike voor woon-werkverkeer.

Ruim 700 werknemers hebben dit gedaan, waarvan ruim een kwart geheel of gedeeltelijk is overgestapt op de e-bike voor hun rit naar het werk.

Mede omdat de resultaten hiervan zo succesvol bleken, heeft Groningen Bereikbaar besloten de huidige fietsactie op te zetten, zodat alle forenzen van en naar de Stad een e-bike of speed pedelec kunnen uitproberen.