‘Phantom Thread’: Amerikaans drama met Daniel Day-Lewis bij Cinefilmhuis

HOOGEZAND - Bij Cinefilmhuis in bioscoop Vue in Hoogezand wordt maandag 22 oktober de Amerikaanse film ‘Phantom Thread’ vertoond.

Deze film uit 2017, geschreven geregisseerd door Paul Thomas Anderson, gaat over de gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis).

The House of Woodcock

Woodcock en zijn zus (Lesley Manville) vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het Londen van de jaren ‘50. Zij kleden zowel de adel, de filmsterren en de dames van stand als vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van The House of Woodcock.

Muze en minnares

Vrouwen komen en gaan in Woodcocks leven. Zij bieden de verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij een jonge eigengereide vrouw genaamd Alma (Vicky Krieps), die al snel een vaste plaats in zijn leven verovert als zowel zijn muze als zijn minnares.

Woodcock ervaart deze liefde als een nauwsluitend keurslijf, die het leven dat hij voor zichzelf zo zorgvuldig op maat gemaakt, had overhoop gooit.

Aanvang: 20.00 uur.