Provincie start met verdubbeling N366 (Veendam-Pekela)

HOOGEZAND - De provincie Groningen begint volgende week met de verdubbeling van de N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela.

De provinciale weg krijgt 2 rijbanen met elk 2 rijstroken. De verdubbeling van de weg is nodig vanwege het vele verkeer dat gebruik maakt van dit weggedeelte. Daarnaast wordt de weg verbreed, wat de verkeersveiligheid verbetert. De werkzaamheden zijn onderdeel van het project N366 Veilig, waarbij de N366 wordt omgebouwd tot volwaardige autoweg.

In nacht van 19 op 20 oktober afgesloten

De werkzaamheden duren in totaal ongeveer 1 jaar. De eerste fase duurt tot eind november. De weg wordt in deze fase 1 keer afgesloten: in de avond en nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 oktober.

De weg wordt afgesloten voor voorbereidende maatregelen voor de tijdelijke nieuwe verkeerssituatie, zoals het aanbrengen van nieuwe markering. Verkeer kan dan geen gebruik maken van het weggedeelte en wordt omgeleid.

Beperkte snelheid

Omdat de aannemer langs de huidige weg werkt, kunnen weggebruikers verder gewoon gebruik blijven maken van de weg, zij het met een beperkte snelheid van 70 kilometer per uur.