Wishtoernooi: badmintonnen voor Make-A-Wish Nederland

HOOGEZAND - Sportcentrum De Kalkwijck in Hoogezand is zaterdag 20 oktober toneel van het Wishtoernooi. Dit is een badmintontoernooi voor het goede doel: Make-A-Wish Nederland.

“Iedere deelnemer betaalt 10 euro om te mogen deelnemen. Op dit moment zijn er 88 deelnemers. We hopen dat het meer dan 90 deelnemers worden”, zegt Henkjan de Haan uit Sappemeer, met Frans Dekker, Hendrik Hendriks en Frits van der Klei organisator van het toernooi.

Het Wishtoernooi is een dubbeltoernooi. De Haan: “Mannen spelen met mannen, vrouwen met vrouwen. De paren worden op speelsterkte ingedeeld. Deelname staat open voor competitiespelers tot en met de 2de klasse.”

Lol en plezier

Hoewel de nummers 1 tot en met 3 van iedere categorie belangeloos beschikbaar gesteld door Het Glazen Potje - draait het tijdens het Wishtoernooi om iets anders. De Haan: “Lol en plezier. Op andere toernooien wil nog wel eens strijd ontstaan over het ‘uit’ of ‘in’ van de shuttle. Dat gebeurt bij ons niet. De sfeer is heel gemoedelijk.”

De Haan weet dit omdat het Wishtoernooi voor de 3de keer op de speelkalender staat. “De eerste keer was in 2016 in Muntendam. Vorig jaar vond het plaats in Zuidlaren en dit jaar dus in Hoogezand. We hebben dit jaar trouwens 2 primeurs: de deelname van 2 rolstoelers en buitenlandse deelname; van 2 Indiërs die in Nederland op vakantie zijn.”

Volledig ten goede aan Make-A-Wish

Henkjan de Haan mikt op een opbrengst van 2000 euro. Daar komt de 310 euro bij die de Sappemeerster in juli ophaalde met zijn deelname - als WishWalker - aan de Nijmeegse Vierdaagse. “De opbrengst komt volledig ten goede aan Make-A-Wish Nederland. Dat kan onder meer doordat de gemeente Midden-Groningen de sporthal belangeloos beschikbaar stelt.”

Niet alleen de deelnemers en de gemeente dragen bij, ook tal van bedrijven heeft zich als sponsor aan het toernooi verbonden. “Zij stellen geld beschikbaar voor het goede doel - het bedrag varieert van 50 tot 100 euro - en/ of sponsoren een prijsje voor de tombola”, vertelt De Haan. “Verder staat er uiteraard een collectebus.”

De opbrengst van de editie van 2017 kwam ten goede aan de droomwens van Amber Rath. “Zij komt naar het Wishtoernooi om hierover te vertellen.”

Badmintonners (dubbelparen) kunnen zich nog tot en met woensdag 17 oktober aanmelden via hendrikhendriks@home.nl of 06 - 27 88 91 21 (Henkjan de Haan). Het toernooi duurt van 09.15 tot 17.00 uur. Wethouder Jan Jakob Boersma neemt de openingshandeling voor zijn rekening.

Lees meer: