Jeroen van Linge baseert roman op zijn jaren bij PPG

KROPSWOLDE - Jeroen van Linge presenteert vrijdag 19 oktober in Paviljoen De Leine in Kropswolde zijn 2de roman ‘Na matglas nu zonneschijn'.

De roman is, net als zijn eerste boek ‘Het Maatglasbedrog’, gebaseerd zijn jaren bij de glasvezelfabriek van multinational PPG in Hoogezand (nu: Nippon Electric Glass). Centraal staat hoe werknemers een compleet vastgelopen organisatie uit het slop trekken.

Na matglas nu zonneschijn

In ‘Na matglas nu zonneschijn' gaan werknemers, vakbonden en ondernemingsraad na de mysterieuze verdwijning van falende leider aan de slag om het noodlijdende bedrijf weer winstgevend te maken. Het technisch middenkader houdt de fabriek draaiend.

Ondertussen smeden vakbondsleden, ondernemingsraad en het middenkader plannen om ontspoorde denkbeelden en wantrouwen van de medewerkers om te zetten naar vertrouwen en toekomstperspectief.

Een stelling van Einstein is leidraad: ‘Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt’.

De initiatiefnemers weten op handige wijze breed draagvlak te scheppen om op menswaardige wijze het productieproces te optimaliseren. Dan komt de nieuwe eigenaar op bezoek met een geniaal plan op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Het boek wordt vrijdag 19 oktober om 16.30 uur gepresenteerd. Meer informatie: matglasbedrog.nl.