Gemeenten ondertekenen Regenboogconvenant

HOOGEZAND - Burgemeesters en wethouders van alle 20 Groninger gemeenten hebben donderdagmiddag het Regenboogconvenant ondertekend.

De ondertekening vond plaats tijdens het Regenboogsymposium in het provinciehuis in Groningen. Namens de gemeente Midden-Groningen zette burgemeester Adriaan Hoogendoorn zijn krabbel.

LHBTI’ers

Doel van het convenant is de gemeenten te stimuleren zich in te zetten voor veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van lesbiennes, homo- en biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI’ers), zodat iedereen zichzelf kan zijn.

Het regenboogconvenant is opgesteld naar aanleiding van een motie die is aangenomen door Provinciale Staten.

Mogelijkheden zoeken

Met het convenant spreken de gemeenten af naar mogelijkheden te zoeken om de sociale acceptatie van LHBTI'ers te vergroten, aandacht te hebben voor de veiligheid van LHBTI'ers en voorlichting en scholing over veiligheid te organiseren.

Verder gaan de gemeenten ervoor zorgen dat LHBTI'ers weten waar ze terecht kunnen met vragen over veiligheid en maken de gemeenten afspraken met de belangrijkste partners, zoals politie en COC, over wat te doen als er een veiligheidsvraagstuk is.

Lees meer: