Dutch Supercross #8 in Eurohal Zuidbroek

ZUIDBROEK - Eurohal Zuidbroek is van vrijdag 2 tot en met zondag 4 november toneel van de Dutch Supercross (SX). Dit internationale evenement staat voor de 8ste keer op de kalender.

“Vanuit de manege in Winschoten zijn wij jaren geleden naar deze hal gegaan en hebben we ons evenement ieder jaar kunnen laten groeien”, vertelt Pepijn de Haan van de organiserende Stichting Motorsport Noord Nederland.

“Ons werk werd beloond met telkens meer bezoekers. Daar zijn wij, samen met alle vrijwilligers die meehelpen, trots op. Zeker het afgelopen jaar was het alle dagen goed vol, een gezellig sfeer. Die sfeer, dat is waar wij het voor dan. Dat is onze basis.”

“Daarnaast zijn wij ambitieus genoeg om ook iets bijzonder te willen brengen. Wij zorgen voor een sterk deelnemersveld. SX Zuidbroek is ook echt topsport. Daaromheen veel gezelligheid, entertainment en ook feest.”

Deelnemersveld

Oud-crosser Sake Lemstra is verantwoordelijk voor het deelnemersveld. “Het hele jaar onderhouden wij contacten met de teams en de rijders. Deze contacten vormen de basis voor de komst van sterke supercrossers naar ons evenement”, vertelt hij.

“Daarnaast zijn wij de eerste SX-wedstrijd van het Europese seizoen en vinden de teams het prettig bij ons te rijden. Een week later start de ADAC SX Cup-serie in Stuttgart. Bij ons kunnen de teams testen en voorbereidingen doen zodat zij klaar zijn voor die belangrijke serie.”

“Daarom bieden wij hen ook extra baantijd, mede een reden waarom grote buitenlandse teams graag naar Zuidbroek komen. Op geld kunnen wij nooit concurreren, daarvoor zijn wij te klein, maar wij kunnen wel faciliteiten bieden omdat bij ons de baan een paar dagen langer in de hal kan liggen.”

Bevestiging grote teams

De verschillende supercross-teams contracteren nu hun rijders. Het is voor de teams ieder jaar weer een puzzel om de sponsoring voor het winterseizoen rond te krijgen en de juiste rijders te contracteren. Die puzzels worden rond deze tijd gelegd met als gevolg dat de namen die in Zuidbroek aan de start staan pas kort voor het evenement bekend worden.

Wel heeft Lemtra inmiddels de bevestiging van grote teams binnen. Castrol Power 1 Suzuki Motobase, Diga Procross, Monster energy Kawasaki ELF Team Pfeil en Becker Racing zijn de grote Duitse teams die in Zuidbroek starten.

‘Zuidbroeks’ regionale partners Pol Motors, v.d. Vegt Kawasaki. Team Mulders/ DWS/ Klein Kromhof en YSS Racing Europe zijn vanzelfsprekend ook van de partij.

De eerste namen zijn ook bekend. De eerdere winnaar van de Dutch Supercross en Koning van Chemnitz 2014, de Engelsman Jack Brunell, rijdt voor v.d.Vegt Kawasaki/ Gremer Constructie.

De Fin Harri Kullas staat voor het Pol Motors Husqvarna-team aan de start. YSS Racing Europe Team is compleet en komt met 4 sterke rijders.

SX1-rijders zijn Charles Lefrancios, de Franse winnaar van de zaterdag finale in 2016, de Engelsman Marcus Lee Soper en de Spanjaard Joan Cros.

De Nederlander Jeffrey Meurs verdedigt de kleuren voor YSS Racing in de SX2.

Meer dan motoren

Dutch Supercross Zuidbroek is meer dan motorgeronk. DJ Willem zorgt voor een feeststemming tijdens het evenement en is de gangmaker van afterparty.

Verder kunnen bezoekers een selfie maken met Crossy, de mascotte van Dutch Supercross, heeft de Dutch Supercross een eigen dansgroep, worden de wedstrijden professioneel gepresenteerd door Kiske en Leon, zijn er kraampjes met MX -artikelen en wordt aan de inwendige mens gedacht.

Kaarten kunnen online besteld worden via VanPlan. Meer informatie: www.dutchsupercross.nl.