Achter de kassa van Outfit: Sabine Raven

HOOGEZAND - In de rubriek ‘Achter de kassa’ een kort portret van een kassamedewerker van een winkel in het verspreidingsgebied van de HS-krant. Deze week met Sabine Raven.

Achter de kassa bij: “Outfit in De Hooge Meeren in Hoogezand.”

Naam: “Sabine Raven.”

Leeftijd: “41. Nog maar net, hoor.”

Woonplaats: “Winschoten. 20 minuutjes rijden en ik ben er.”

Je staat vast niet uitsluitend achter de kassa. “Nee, het afrekenen is slechts een onderdeel van mijn werkzaamheden. De prioriteit ligt bij het verkoopgesprek, het adviseren van de klanten. Verder bestaan mijn werkzaamheden uit het verwerken van binnenkomende goederen, etaleren, inhangen, het stylen van de winkel en het bijhouden van de voorraad.”

Heb je een fulltime of een parttime baan? “Parttime. Ik werk 20 tot 25 uur per week. Dat is afhankelijk van de drukte. Maar eigenlijk is het hier altijd wel druk.”

Doe je er nog iets naast? Heb je hobby’s? “Ik steek veel tijd in mijn 3 mannen; mijn echtgenoot Marco en onze zonen Yannick van 11 en Julian van 8. Als we samen vrij zijn, doen we graag leuke dingen. Al wordt veel gezinstijd in het sporten gestoken. Het sporten van de zonen. Mijn eigen sport schiet er vaak een beetje bij in. Ik ga liever uit eten.”

Hoe lang werk je bij Outfit? “2 jaar nu. Maar ik werk in totaal al 17 jaar in de detailhandel. Voordat ik bij Outfit werkte, werkte ik 8 jaar bij een dameskledingzaak in De Hooge Meeren.”

Op welke dag of dagen werk je het liefst? “Elke dag heeft z’n charme. Maar ik vind de zaterdag het leukst. Vanwege het weekendgevoel: gezellige sfeer, lekker druk.”

Ken je alle prijzen uit je hoofd? “Eh... Nou... Redelijk veel. Maar we krijgen elke week nieuwe spullen binnen... Ik vind het dan ook veel belangrijker te weten welke materialen gebruikt zijn dan wat de exacte prijs is. Die staat toch wel op het kaartje.”

Contant of met de pinpas? “Ik denk dat 8 op de 10 klanten met de pin betalen. Behalve in december. Dan wordt opvallend veel met contant geld afgerekend.”

Wat vind je het leukste onderdeel van je werk? “Dat je mensen blij kunt maken. Ik vind dat ik een ontzettend leuk vak heb!”

Kun je een band opbouwen met de klanten? “Ja. Ik probeer altijd een goed en vooral ook eerlijk advies te geven. Dat waarderen de mensen. Als je daarbij een leuke sfeer neerzet, komen de mensen vanzelf terug. Maar we moeten wel ons best doen in een winkel. Je kunt immers ook alles online krijgen.”

Ben je er bewust van dat je achter de kassa het visitekaartje van het bedrijf bent? “Dat ben ik wel, ja. Ik probeer er altijd representatief uit te zien. En omdat ik volledig achter het product dat we verkopen sta, draag ik vaak kleding die je ook in de winkel kunt kopen.”